Jak vybrat ten pravý svatební dar? Nebuďte přehnaně kreativní a dbejte na zájmy novomanželů

Předávání darů novomanželům WiP-Studio / Shutterstock.com

Jste pozvaní na svatbu? Kromě volby vhodného oděvu musíte vyřešit ještě jednu záležitost – svatební dar. Vybrat ten pravý, abyste se trefili do vkusu oběma novomanželům, nebývá navíc vůbec nic jednoduchého. Pokud jste si nevybrali ze seznamu darů nebo takový seznam novomanželé vůbec nemají, nezbývá vám, než se spolehnout sami na sebe. Jak vybrat svatební dar, který novomanžele zaručeně potěší? Poradíme v článku.

Přečtěte si také

Mléčný postřik na růže: Chrání před chorobami a vytváří na listech ochranný film proti mšicím

Dbejte na zájmy novomanželů

Ať už se chystáte darovat tradiční dárek do domácnosti, kreativní domácí výtvor, nebo jen obálku s penězi, pokud se s nevěstou a ženichem dobře znáte, máte vyhráno.

Patří k nadšeným sportovcům, jsou vášniví cestovatelé nebo filmoví fanoušci? Přizpůsobte tomu svůj výběr, přidejte osobité přání a uvidíte, že na váš dar jen tak nezapomenou.

Originální svatební dar

Pokud si troufáte, můžete se do výroby daru klidně pustit sami. Znáte-li novomanžele dobře, připravit můžete například kreativní koláž ze společných fotek, která bude krásnou vzpomínkou na společně prožité chvíle. Originální budete i tehdy, pokud do koláže zakomponujete také osobní vzkazy a stírací losy.

Nezapomeňte snoubencům popřát hodně štěstí v lásce i ve hře, třeba se na ně v jejich svatební den usměje štěstí a váš dar se promění v novomanželskou cestu kolem světa nebo vysněný nový domov.

Žena v ruce drží obálku Dmitry Galaganov / Shutterstock.com

Seznam darů

Pokud si na „homemade“ dárek netroufáte, klidně jej kupte. Přílišná kreativita je zabijákem dobrého nápadu. Někdy proto není na škodu držet se spíše při zemi, což platí i při výběru svatebního daru. Připravili si novomanželé seznam darů? Zkuste si vybrat něco z něj, splníte jim tak jedno z jejich přání.

Ačkoli se vám praktické dary, jako jsou vaflovač, povlečení nebo sada příborů, zdají obyčejné, většina novomanželů bere svatbu jako příležitost dovybavit si svou domácnost a za praktický dárek budou rádi.

Peníze

V minulém století by u novomanželů vzbudil nejspíše jen rozpaky, těm dnešním vykouzlí úsměv na tváři. Řeč je o svatebním daru v podobě finančního příspěvku, který sice není originální, ale nevěstu se ženichem zaručeně potěší. Svatba je přece nákladná záležitost a každá koruna se počítá. Připojíte-li k obálce osobní přání, skvělý dárek je na světě.

Jak darovat peníze jako svatební dar?

Pokud si na to troufáte, můžete bankovky srolovat, ovázat drátkem a vytvořit netradiční květinu, případně je zarámovat.

Svatební přání novomanželům

K dárku, který nakonec vyberete, nezapomeňte přidat vhodně zvolené přání. Nevkusná přání s předtištěným textem nechte dobám minulým a raději jej napište sami. Pokud patříte k nejbližšímu okruhu přátel či rodiny, nebojte se být osobní a do přání zahrnout společnou vzpomínku nebo vtipnou příhodu. V případě, že si s novomanželi nejste tolik blízcí, buďte milí a struční, popřejte jim to nejlepší do společného života a hlavně se podepište.

Zdroje: Forbes.cz, Eppi.cz, Westwing.cz, Sazka.cz