Oblíbili jste si samoobslužné pokladny? Nově je zavádí i dm drogerie markt

Žena v obchodě kliká na obrazovku samoobslužné pokladny Dusan Petkovic / Shutterstock.com

Společnost dm v pořadí jako druhá ze sítí drogerií v České republice zavádí samoobslužné pokladny. Zatím pouze ve dvou pobočkách, vzhledem k projevenému zájmu by jich ovšem mělo v budoucnu přibývat. Podobně jako v ostatních řetězcích šetří bezkontaktní typ pokladen čas zákazníků s menšími nákupy a umožňuje jim rychlejší a pohodlnější odbavení. V kterých městech můžete novinku vyzkoušet?

Přečtěte si také

Luxusní snídaně: Připravte si vejce Benedikt podle receptu Zdeňka Pohlreicha

V kterých prodejnách dm najdete nové pokladny?

První samoobslužné pokladny drogerie dm se před nedávnem objevily v Brně na náměstí Svobody a v Českých Budějovicích v IGY Centru.

I přesto, že společnost inovaci veřejnosti nijak výrazně nekomunikovala, využila v prvních dnech samoobslužných pokladen více než čtvrtina zákazníků. Podle manažera komunikace dm drogerie markt Jiřího Peroutky takový zájem předčil všechna očekávání a pokladny budou postupně instalovány i do dalších prodejen po celé České republice.

Dvě samoobslužné pokladny v prodejně dm dm drogerie markt

Jaké výhody má samoobslužná pokladna?

Řetězec se tímto krokem snaží nabídnout svým zákazníkům pohodlný zážitek z nakupování, na jaký jsou zvyklí z ostatních obchodů. Tedy řešení, které je určitou skupinou zákazníků žádané. Na samoobslužných pokladnách je současně možné naskenovat svou zákaznickou kartičku a i při vlastním odbavení sbírat dm body a uplatňovat aktivované slevové kupony.

Šetří čas zákazníkům i zaměstnancům

„Naše služby se snažíme neustále zdokonalovat. Postupné zavedení samoobslužných pokladen je jedním ze způsobů, jak zákazníkům ještě více zpříjemnit jejich nákupní zážitek. Celý proces placení totiž proběhne rychleji, snáze a bez nutnosti čekat ve frontě. Nově tak zákazníci jednoduše naskenují své produkty, vyberou platební metodu, popřípadě načtou věrnostní kartu a samostatně dokončí nákup. Tímto způsobem zároveň dojde k uvolnění personálu prodejen pro další úkony, například efektivnější poskytování poradenství zákazníkům,“ upřesnil pro média Peroutka.

Muž a žena stojí u samoobslužné pokladny Ground Picture / Shutterstock.com

Kde v ČR narazíte na další samoobslužné pokladny?

Již několik let úspěšně fungují ve většině českých supermarketů a hypermarketů. Nejvíce jich má například Tesco a Kaufland, jsou rovněž dostupné ve všech prodejnách Globus nebo ve všech velkoobchodech Makro, v bezobslužných prodejnách nové generace COOP, ve vybraných pobočkách Albert či Billa a od loňského roku se postupně instalují i do Penny a Lidlu.

Na samoobslužné pokladně koupíte drogerii na pár kliknutí

Z drogerií se u nás poprvé objevily před třemi lety v prodejnách Rossmann. Teta drogerie zatím samoobslužné pokladny nezavedla.

V poslední době jich přibývá i v hobbymarketech a obchodech s nábytkem, využívá jich například IKEA, Hornbach či Bauhaus.