Grilování letos vyjde levněji: Slevy na grilovací suroviny ušetří až čtvrtinu nákupní ceny

Mladý muž nakupuje maso LADO / Shutterstock.com

Dobrou zprávou pro milovníky grilování je, že letos budou moci nakoupit grilovací suroviny levněji než v minulém roce. Zatímco některé druhy masa zdražily, kuřecí prsa a vepřová pečeně se prodávají za výrazně nižší ceny. Navíc ti, kteří nakupují ve slevách, mohou ušetřit až čtvrtinu výdajů. Díky slevám a akčním nabídkám se grilování stává cenově dostupnějším.

Přečtěte si také

Recept na jarní pomazánku, ve kterém zužitkujete všechny druhy bylinek ze zahrádky

Které suroviny na grilování seženete ve slevě?

Kuřecí prsa

Cena některých kuřecích prs klesla o 20 Kč/kg ve srovnání s loňským rokem. V akčních letácích jsou letos kuřecí prsa až o 40 % levnější oproti ceně bez akce, přitom vloni byl rozdíl přes 20 %.

Koupí kuřecích prs v akci můžete ušetřit až 90 Kč, průměrná akční cena je 133 Kč, běžná 223 Kč. Levnější suroviny umožní více lidem vychutnat si oblíbené pokrmy z grilu.

Vepřové

Cena vepřové pečeně se snížila v některých obchodech až o 40 Kč/kg ve srovnání s předchozím rokem. To představuje výraznou úsporu při nákupu surovin na grilování. Akční ceny vepřové krkovice vzrostly o 5 Kč/kg. Produkty v akci jsou až o 50 % levnější oproti běžné ceně. Ve slevových letácích najdete krkovici až o 125 Kč levnější (běžně za 242 Kč, v akci za 117 Kč).

Akční ceny za marinované vepřové se většinou nezměnily oproti loňsku a v akci jej najdete i za 99,90 Kč za 600 g, bez akce většinou kolem 130 Kč.

Skupina mladých lidí griluje NDAB Creativity / Shutterstock.com

Jak ušetřit při grilování?

Využití letáků: Díky slevovým letákům mohou spotřebitelé ušetřit až čtvrtinu nákupní ceny grilovacích surovin. Průměrná sleva dosahuje 26 %, což je o 5 procentních bodů více než v minulém roce.

Široká nabídka akčních cen: Obchodníci nabízejí až 79 % sledovaných grilovacích potravin za akční ceny. To znamená, že si zákazníci mohou vybrat z velkého množství výhodných nabídek, a snížit tak náklady na grilování.

Sýry a maso

Hermelín na gril stojí většinou stejně jako rok minulý. 4 ks v balení tohoto sýru lze v akci sehnat už za 99,90 Kč. O 15 Kč jsou levnější některé grilovací klobásy a špekáčky, grilovací koření zlevnilo o 12 % a hovězí burger o pár jednotek procent.

Nákupem špekáčků v akci můžete ušetřit až polovinu ceny. Například u drůbežích špekáčků je akční cena 55 Kč za 900 g a běžná dokonce až 120 Kč. Přes 30 % ušetříte na špekáčcích K-Jarmark, které v akci stojí 90 Kč za 640 g a bez akce 130 Kč.

Záběr na připravené suroviny na grilování TORWAISTUDIO / Shutterstock.com

Levnější zelenina

Cuketa je v průměru o 20 % levnější než loni a v akci začíná na cenovce 27,90 Kč/kg. Okurka hadovka je v akci pod 10 Kč, což je o 27 % méně než vloni. Výrazně klesla akční cena za meloun, který je také až o 20 Kč levnější než rok minulý a v akci jej běžně seženete do 20 Kč.

Nápoje v akci nejen ke grilování

Na zapití seženete nealko polotmavý Birell za nejnižší akční cenu 11,90 Kč nebo Rum Republica Exclusive Božkov v některých akcích o 10 Kč levnější než minulý rok.

Co se nejvíce objevuje v akčních letácích v červnu?

Nejen mnohem levnější, ale zároveň je teď meloun nejpromovanější položkou ve slevových letácích. Po něm následuje pivo Gambrinus, Frisco nebo rané brambory.

Zdroje: Kupi.cz, akční letáky řetězců