Tradiční cukroví, které nesmíte vynechat: Ořechy plněné lahodným jemným krémem

Mezi typické vánoční cukroví patří ořechy plněné krémem. Výhodou našeho receptu je, že ho zvládne připravit i úplný začátečník. Ořechy si můžete upéct hned ve dvou barevných variantách, stačí, když do půlky těsta nebudete přidávat kakao.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Co uvařit o víkendu? 5 českých klasik na sobotní a nedělní oběd

Ingredience

Na ořechy:

Kupte vlašské ořechy za výhodnou cenu

Na krém:

Dva tácy s cukrovím – ořechy plněnými krémem Kupi.cz

Postup:

  1. V míse si dobře smíchejte mouku a cukr.
  2. Ořechy rozmixujte najemno – ideálně využijte elektrický sekáček, který vám usnadní práci. Poté k nim přidejte nakrájené máslo. Pokud chcete o něco tmavší cukroví, přidejte ke směsi i dvě lžíce kakaa.
  3. Těsto zpracujte, aby připomínalo drobenku, ze které následně vytvarujte kouli. Tu zabalte do potravinové folie a nechte v lednici uležet alespoň dvě hodiny, ideálně však přes noc.
  4. Těsto nachystejte do formiček na ořechy – nezapomeňte do něj udělat prohlubeň na krém. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C zhruba osm minut.
  5. Hotové ořechy vyklepněte z formiček a po vychladnutí naplňte krémem. Jelikož jsou ihned měkké, nemusíte je nechávat odležet.
Pracny
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Pracny

Ořechové pracny nebo také medvědí tlapky patří mezi tradiční české cukroví našich babiček. Jejich příprava je snadná, jen k pečení potřebujeme plechové nebo silikonové vyklápěcí formičky.

Pracny

Příprava krému:

  1. Máslo pokojové teploty šlehejte šlehačem spolu s ořechy a cukrem alespoň pět minut – krém musí nabýt na objemu a být hezky našlehaný a pevný.
  2. Do světlejších ořechů se hodí tmavší krém, přidejte do něj tedy čtyři lžíce kakaa a promíchejte.
  3. Poté jej dejte do zdobicích pytlíků a nastříkejte do ořechů.

Ve videoreceptu jsme si přizvali na pomoc aku tyčový mixér SENCOR SHB 9000WH. Jeho výhodou je, že při práci vám nebude překážet žádný kabel. Přístroj se napájí pomocí USB-C kabelu a díky LED indikátoru budete mít vždy přehled o úrovni nabití. Díky technologii Direct Drive je navíc možné jej používat i přes vybitou baterii, během dobíjení. Vyjde vás na 1 499 Kč.

Mixér je kompaktní, lehký a snadno se s ním manipuluje. Díky jeho nástavcům se navíc nabízí hned několik variant jeho využití:

  • Tyčový nástavec – hodí se na přípravu krémových polévek, využijete ho ale i při výrobě domácích přesnídávek z jablek, hrušek či jiného ovoce a zeleniny.
  • Šlehací metla – přijde vhod pro rychlé našlehání domácí majonézy či lehkého těsta.
  • Sekáček s nádobou o objemu 500 ml – titanové nože hravě zvládnou namlít kávu, ořechy, bylinky, ale také led na jemnou tříšť, kterou si především na jaře a v létě zamilujete.

Součástí balení je i 700ml odměrná nádoba. Za vše dohromady zaplatíte 1 499 Kč.

Krém jsme vyšlehali výkonným bezkabelovým SENCOR aku ručním šlehačem SHM 9000WH, který nabízí tři různé rychlosti pro nejen vánoční recepty.

Zdroj: autorský recept Kupi.cz