Plovací vesta a bazének pro psy. Co dalšího se dá koupit našim miláčkům pro letní pohodu?

Pořídit pejskům plovací vestu je důležité. Canva

Domácí mazlíčci s námi chodí na výlety, cestují i zažívají různá dobrodružství, a to i v létě, kdy teplota stoupá. V takovém případě však hrozí ohrožení zdraví pejska.

Přečtěte si také

Kulinářský poklad Balkánu: Rychlý recept na čevabčiči, které vás dostane vynikající chutí

Co hrozí pejskovi?

Můžete si říkat, že právě váš pašák všechno zvládne. Jenže on není člověk. Mnohem snáze podléhá přehřátí, dehydrataci, následné zmatenosti, nebo dokonce bezvědomí.

Paradoxně je na vině psí způsob ochlazování. Psi totiž snižují svou teplotu dýcháním, konkrétně vyplazeným jazykem. Tím se však z těla odpařuje další voda. Dehydrovaný pes může také zvracet, čímž dochází k dalšímu úbytku vody.

Na tohle zapomeňte!

Čemu se v létě rozhodně vyhnout, aby byl váš mazlíček v pořádku?

„Pejsek počká“

Nikdy nenechávejte psa čekat, a to hlavně na sluníčku a v autě. Pokud si myslíte, že když pootevřete okénka, bude psíkovi dobře, mýlíte se. V autě se během několika minut zvedne teplota na neúnosnou hodnotu, dochází kyslík, čerstvý vzduch je v nedohlednu. Pokud necháváte pejska čekat venku, ujistěte se, že bude ve stínu s dostatkem pitné vody.

„Postříkáme psíka hadicí“

Svého mazlíka ochlazujte postupně, aby nedošlo k šoku. Ideálním postupem je mokrý ručník, kterým otíráme pacičky a bříško. Pokud je někde poblíž rybník a váš pejsek miluje plavání, dopřejte mu to. Je pravděpodobné, že voda nebude ledová.

V horkých letních dnech se člověk zchladí sklenicí studené limonády, zmrzlinou nebo si zaplave v bazénu. Jelikož naši pejsci většinou tuto možnost nemají, na trhu jsou bazény pro psy. Stačí, když si je zadáte do vyhledávače a vyskočí na vás několik tvarů bazénků pro čtyřnohé miláčky z různých materiálů. Ideálně volte ten v bílé barvě, aby se voda rychle neohřívala.

„Oblečeme mu slušivý letní obleček“

Zapomeňte na psí módu během léta! Nezáleží, zda jde o tenký lehký materiál, nebo prodejce dokonce slibuje ochlazení. Je to nesmysl. Psí srst potřebuje volně dýchat. A to co nejvíce.

Nejlepším řešením je pravidelné vyčesávání, a to i krátkosrstých psů. Huňatá podsada psíka chrání nejen před mokrem a chladem, ale také před přehřátím a poraněním kůže. Jenže staré chlupy jsou spíše na obtíž – pomozte od nich proto svému čtyřnohému parťákovi.

Psi se potřebují ochladit. Canva

Tohle je základ!

Pitná voda v dobré kvalitě

Vždy mějte po ruce lahev s pitnou vodou pro sebe i svého miláčka. Nevýhodou je, že v horkém počasí voda brzy ztratí svou kvalitu a není poživatelná. Řešením je termoska.

Tip: Cestovní láhev Dog Fantasy cestovní 500 ml je ideálním řešením na cestování. Zásobník na vodu se zabudovanou miskou nabízí jednoduché použití a údržbu.

Stín

Pravidelně si dělejte přestávky ve stínu. Pokud psík pobíhá po zahradě, zajistěte mu několik míst, kde se bude moci ukrýt před teplem. Může se jednat o strom, slunečník, ale i dobře větranou psí boudu.

Vodu musí mít pes dostupnou za všech okolností. Canva

S pejskem na vodu? Jasně, ale dejte mu vestu!

Ačkoli jsou psi považovaní za dobré plavce, chybí jim dostatečná výdrž. Pro větší bezpečnost byste měli svého čtyřnohého mazlíčka při vodních aktivitách vybavit odpovídající záchrannou vestou.

Plovací vesty chrání psa při plavání, výletech lodí nebo vodních hrách. Vysoký komfort při nošení zajišťuje anatomický tvar. Obvod hrudi můžete rychle a snadno upravit podle potřeb svého psa. Signální barva vesty a reflexní pruhy slouží pro rychlou lokalizaci. Pořídit se dá v prodejnách s chovatelskými potřebami od 200 Kč až po ty kvalitnější za 3 000 Kč.

Rada na závěr

Ať je horko, nebo chladno, dejte pozor na to, co váš pejsek ochutnává během procházky. Poblíž zahrad se můžete setkat s jedy na krysy nebo granulemi proti slimákům, které jsou pro pejsky jedovaté!