Recept na cuketu v pivním těstíčku

Tento recept na cuketové plátky v pivním těstíčku patří mezi ty, které budete milovat. Příprava je naprosto jednoduchá a podávat je můžete jen tak samotné k pivu jako pohoštění pro návštěvu nebo s vařenými bramborami.

Přečtěte si také

Jak vybrat nejlepší kolečkové brusle? Záleží na typu, parametrech i vašich zkušenostech

Jak zužitkovat cuketu? Vyčarujte z ní pochoutku

Na cuketu v pivním těstíčku budete potřebovat jen pár ingrediencí, ale výsledek bude ohromující.

Ingredience:

Kam na cuketu v akci?

Kupte se slevou Cuketa.

Porovnat slevy

Na těstíčko budete potřebovat:

Cuketa v pivním těstíčku na talíři Kupi.cz

Postup přípravy:

  1. Omytou cuketu nakrájejte na tenká kolečka. Loupat ji nemusíte.
  2. Plátky posypte kořením na zeleninu a dejte na pár minut „vypotit“ do lednice.
  3. V hlubší misce smíchejte vejce, hladkou mouku, kypřící prášek, pivo a prolisovaný česnek. Pokud máte koření na zeleninu bez soli, pak do těstíčka přidejte i trošku soli na dochucení. Vše zpracujte metličkou do hladkého těstíčka.
  4. V těstíčku obalujte cukety z obou stran a ihned je vkládejte na pánev do rozpáleného oleje.
  5. Opečte z obou stran do zlatova. Poté nechte cuketové řízečky chvíli okapat na papírové utěrce, která z nich vytáhne přebytečný olej.

Podávejte s tatarkou nebo bylinkovým dipem a vychlazeným pivem.