Recept na křehký cuketový koláč s žampiony a smetanovým sýrem

Receptů na zpracování cuket není nikdy dost. Kombinaci křupavého listového těsta s čerstvým sýrem, žampiony a pórkem s cuketou si zamilujete.

Přečtěte si také

Adidas je po 30 letech poprvé ve ztrátě. Co jeho situaci zavinilo?
Adidas je po 30 letech poprvé ve ztrátě. Co jeho situaci zavinilo?

Ingredience:

  • 1 listové těsto
  • 100 g čerstvého smetanového sýra
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 pórku
  • 1/2 cukety
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • 4 žampiony zahradní
  • sůl a pepř
Křehký cuketový koláč s žampiony a smetanovým sýrem Kupi.cz
Dostali jste chuť na cuketu?

Kupte se slevou Cuketa.

Porovnat slevy

Postup přípravy:

  1. Plát listového těsta si rozprostřete a ukrojte z něho co největší čtverec. Zbylou část dejte stranou, později ji použijete na zdobení.
  2. Do misky dejte sýr, přidejte med, smíchejte a směsí potřete listové těsto.
  3. Pórek si nakrájejte na tenká kolečka, stejně jako cuketu a žampiony na tenké plátky. Nakrájenou zeleninou zakryjte listové těsto. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Okraje listového těsta stočte směrem dovnitř, tak, aby vám vznikl kruh s vyšším okrajem o průměru zhruba 3 centimetry. Nyní přichází na řadu zbytky listového těsta, které rozřízněte na tenké plátky a nalepte je na okraje koláče (pokud si chcete pohrát s jeho vzhledem, můžete si vzít na pomoc vykrajovátka na cukroví a ze zbylého těsta vykrojit tvary, kterými ozdobíte okraje).
  5. Nakonec okraje potřete rozšlehanými vejci.
  6. Koláč pečte ve vyhřáté troubě na 190 °C 15 minut dozlatova. Po upečení ozdobte čerstvým koprem a můžete ještě zakápnout citronem.