Tatarák z cukety. Rychlá vege alternativa topinkové klasiky, která chutná překvapivě skvěle

Receptů z cukety není nikdy dost! Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu přípravu tataráku právě z ní. Garantujeme vám, že si na něm pochutnají i milovníci masa, protože tato teplá směs na křupavé česnekové topince se doslova bude rozplývat na jazyku.

Přečtěte si také

Nadýchaná podzimní klasika, kterou si musíte upéct! Skořicové šneky podle původního receptu

Co budete potřebovat?

  • 1 velká cuketa
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 2 lžičky rajčatového protlaku (nebo kečupu)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička sójové omáčky
  • sůl a pepř na dochucení
  • krajíce chleba a česnek na topinky

Ingredience můžete přidávat dle svých chutí.

Vegetariánský tatarák z cukety na křupavé topince s česnekem Kupi.cz

Příprava vege tataráku

  1. Cuketu oloupejte. Skvěle k tomu poslouží škrabka na brambory.
  2. Na struhadle nastrouhejte polovinu cukety nahrubo a druhou půlku najemno. Nastrouhanou cuketu posolte a dejte na pár minut „vypotit“.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a vsypte najemno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, vše orestujte dozlatova.
  4. Přidejte cuketu (vymačkejte z ní přebytečnou vodu), dále podle chuti sójovou omáčku, rajčatový protlak (nebo kvalitní kečup), hořčici a koření. Vše promíchejte a prohřejte.
  5. Na pánvi si opečte krajíce chleba, které potřete česnekem. Na topinky namažte cuketovou směs.

Dobrou chuť!

Zdroje: Autorský recept, Redakce Kupi