Tatarák z cukety. Rychlá vege alternativa topinkové klasiky, která chutná překvapivě skvěle

Receptů z cukety není nikdy dost! Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu přípravu tataráku právě z ní. Garantujeme vám, že si na něm pochutnají i milovníci masa, protože tato teplá směs na křupavé česnekové topince se doslova bude rozplývat na jazyku.

Přečtěte si také

Nejlepší jsou přemrzlé! Na mišpule, jeřabiny a další plody vyrazte až po mrazících, jsou sladší

Co budete potřebovat?

  • 1 velká cuketa
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 2 lžičky rajčatového protlaku (nebo kečupu)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička sójové omáčky
  • sůl a pepř na dochucení
  • krajíce chleba a česnek na topinky

Ingredience můžete přidávat dle svých chutí.

Vegetariánský tatarák z cukety na křupavé topince s česnekem Kupi.cz

Příprava vege tataráku

  1. Cuketu oloupejte. Skvěle k tomu poslouží škrabka na brambory.
  2. Na struhadle nastrouhejte polovinu cukety nahrubo a druhou půlku najemno. Nastrouhanou cuketu posolte a dejte na pár minut „vypotit“.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a vsypte najemno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, vše orestujte dozlatova.
  4. Přidejte cuketu (vymačkejte z ní přebytečnou vodu), dále podle chuti sójovou omáčku, rajčatový protlak (nebo kvalitní kečup), hořčici a koření. Vše promíchejte a prohřejte.
  5. Na pánvi si opečte krajíce chleba, které potřete česnekem. Na topinky namažte cuketovou směs.

Dobrou chuť!

Zdroje: Autorský recept, Redakce Kupi