Rohlík reaguje na kritické zdražování a rozhodl se dlouhodobě zastropovat ceny základních potravin

Kurýrka online supermarketu Rohlik.cz u služebního auta Rohlik.cz

Podle Českého statistického úřadu v červnu meziročně vzrostly ceny potravin v obchodech o 18 %. Rohlík na toto dramatické zdražování reaguje okamžitým zastropováním cen u základních potravin. Minimálně do Velikonoc bude garantovat výhodnou cenu u másla, oleje, mouky, pečiva, mléčných výrobků, vajec, šunky a toaletního papíru. Rozdíl oproti aktuální prodejní ceně obdrží zákazník ve formě kreditu na další nákup. Ušetřené peníze tak může použít u Rohlíku na nákup jiného zboží.

Přečtěte si také

Věnečky, Vlnky nebo Lucie. Retro sušenky, které jsme milovali

Ceny potravin stále rostou

Ceny potravin strmě rostou a v kombinaci s drahými energiemi by to mohlo mít na mnoho domácností v Česku fatální dopad. Rohlík se proto rozhodl reagovat a zastropovat ceny u základních potravin nákupního koše na úkor své marže.

Olin Novák, generální ředitel Rohlik.cz, říká: „Jsme zodpovědná firma a v dnešní složité době chceme našim zákazníkům ulehčit. Víme totiž, že lidé se obávají vysokých životních nákladů následující zimu. Vymýšlíme proto různé způsoby, jak zdražování zkrotit a pomoci, aby nákup byl udržitelný pro peněženku. Jedním z nich je garance cen vybraných základních potravin. Slibujeme, že ceny vybraných základních potravin nezdražíme, a to minimálně do Velikonoc.“

Ceny vybraných potravin meziročně vzrostly až o cca 30 % a očekává se, že v následujícím období zdraží o další desítky procent. Rohlík nyní nabídne garantované maximální ceny, a to minimálně do Velikonoc a navzdory raketovému růstu cen. Týkat se budou položek, jako je například máslo, olej, mouka, ale i toaletní papír.

Auto online supermarketu Rohlik.cz Rohlik.cz

Jak bude fungovat zastropování cen u Rohlíku?

Cena bude platit pro jeden kus každého výrobku na jeden nákup. Rozdíl mezi aktuální prodejní cenou a garantovanou maximální cenou zákazníkovi Rohlík vždy vrátí formou připsání kreditu na účet, kredit mohou zákazníci použít na další nákupy.

Kromě zastropování cen Rohlík podniká také další kroky, jak udělat pro zákazníka nákup výhodný. Zavedl například cash​​back pro rodiče s dětmi v klub Rohlíček a aktuálně zvažuje možnost nákupu s odloženou platbou. E-shop s potravinami také přijímá všechny druhy stravenek i stravenkových karet v neomezené výši.