Voní po tymiánu a chutnají báječně: Chřestové taštičky z listového těsta

Receptů na dobroty z listového těsta není nikdy dost. Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit chřestové taštičky, které zvládne i úplný kuchtík začátečník. Voní po tymiánu a báječně chutnají!

Přečtěte si také

Ne vždy je celozrnné pečivo zdravější než bílé. Jak se v nich vyznat?
Ne vždy je celozrnné pečivo zdravější než bílé. Jak se v nich vyznat?

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 15 ml olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 balení rozváleného listového těsta
  • 250 g tvrdého sýra
  • 1 vejce

Dejte této sezónní dobrotě šanci

  • 50 ml medu
  • 30 g másla
  • hrst čerstvého tymiánu
Chřestové taštičky z listového těsta Kupi.cz

Postup:

  1. Očistěný chřest podélně rozpulte, promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.
  2. Těsto rozložte a rozkrojte na 8 dílů. Na každý z nich rovnoměrně rozdělte sýr a pak úhlopříčně položte ochucený chřest. Zabalte protilehlé cípy těsta do tvaru taštičky a pomažte rozšlehaným vejcem.
  3. Taštičky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut dozlatova.
  4. Mezitím si připravte medovo-tymiánovou omáčku – v rendlíku smíchejte med, rozpuštěné máslo, tymián a zahřejte.
  5. Vyndejte taštičky z trouby a ještě teplé je omáčkou potřete.