Voní po tymiánu a chutnají báječně: Chřestové taštičky z listového těsta
Receptů na dobroty z listového těsta není nikdy dost. Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit chřestové taštičky, které zvládne i úplný kuchtík začátečník. Voní po tymiánu a báječně chutnají!
Na 4 porce budete potřebovat:
- 1 svazek zeleného chřestu
- 15 ml olivového oleje
- sůl a pepř
- 1 balení rozváleného listového těsta
- 250 g tvrdého sýra
- 1 vejce
Dejte této sezónní dobrotě šanci
- 50 ml medu
- 30 g másla
- hrst čerstvého tymiánu
Kupi.cz
Postup:
- Očistěný chřest podélně rozpulte, promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Těsto rozložte a rozkrojte na 8 dílů. Na každý z nich rovnoměrně rozdělte sýr a pak úhlopříčně položte ochucený chřest. Zabalte protilehlé cípy těsta do tvaru taštičky a pomažte rozšlehaným vejcem.
- Taštičky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut dozlatova.
- Mezitím si připravte medovo-tymiánovou omáčku – v rendlíku smíchejte med, rozpuštěné máslo, tymián a zahřejte.
- Vyndejte taštičky z trouby a ještě teplé je omáčkou potřete.