Jaký je rozdíl mezi BB a CC krémem?

Žena si zkouší odstín CC krému na ruku v drogerii BearFotos / Shutterstock.com

Teplé a slunečné dny si nerozumí s hutným krycím make-upem, to je známá věc. Pleť pod jeho vrstvou nedýchá a póry se zanášejí. Na trhu existuje široká nabídka BB a CC krémů, které jsou v jarních a letních měsících ideální pro svou jemnou texturu. Krém spolu s make-upem lehce natónuje pleť a zároveň o ni pečuje. Získáte tak zdravější a přirozenější vzhled. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

Přečtěte si také

Na způsobu přípravy vajec záleží! Zjistěte, jak je udělat tak, aby se z nich nestala kalorická bomba

BB krém (blemish balm cream)

Toužíte po lehkém krytí a přirozeném vzhledu? Pak je pro vás BB krém ideální volbou. Jde o hydratační krém s kapkou make-upu, který zajistí rozzářenou pleť a lehké tónování. Krém pleť hydratuje a pečuje o ni během dne.Některé druhy BB krému jsou také s SPF, který vám zaručí ochranu před slunečními paprsky.

Většinou je najdete v několika odstínech, které zajistí dokonale sjednocený tón pleti. Důležité je vybrat správný odstín pro svou pleť!

CC krém (color control cream)

Pokud vaše pleť potřebuje vyšší krytí, určitě sáhněte po CC krému. Jeho kouzlo spočívá ve spojení hydratačního krému, make-upu a korektoru, který zamaskuje začervenání, akné i pigmentové skvrny. Stejně jako BB krém dokáže pleť rozjasnit, přitom nezanechá efekt nepřirozené masky, která vzniká vrstvou krycího make-upu. CC krém většinou obsahuje SPF ochranu, stejně tak účinné látky proti vráskám.

Dva odstíny BB krému, kolem sušené pomeranče, ořechy, kávová zrna Lia Koltyrina / Shutterstock.com

Jak krém aplikovat?

BB i CC krémy se nejlépe aplikují prsty. Tedy stejným způsobem, jakým se nanáší klasický krém či sérum. Nezapomeňte jej pořádně rozetřít a pamatujte, že vždycky můžete kapku krému přidat. Je lepší nanášet pouze jednu vrstvu, jelikož požadujete lehčí krytí a přirozenější vzhled. Nakonec lze pleť zafixovat pudrem (nejlépe transparentním), a to buď celý obličej, nebo pouze mastnější T-zónu.

Krásně přirozený vzhled za krásnou cenu

Kam pro něj?

V každé drogerii na BB i CC krémy narazíte, a to většinou od značek L'Oréal, Dermacol, Maybelline nebo Max Factor (cenové rozmezí 100 Kč až 300 Kč). Pokud máte citlivou pleť nebo vás trápí alergie, je lepší sáhnout po produktech z lékárny, např. Avéne, Bioderma nebo La Roche-Posay. Cena je trošku vyšší, ale pro problematickou pleť jsou tyto produkty nezbytné.

Pokud toužíte po luxusních produktech, určitě zavítejte do parfumerií Sephora nebo Douglas. Čeká vás velké množství produktů a značek, poradenství, ale také odpovídající ceny.