Místo supermarketu kontejner, ve kterém můžete nakupovat 24 hodin denně? Německý řetězec zavádí novinku

Pohled na kontejnerovou prodejnu německého řetězce REWE REWE

Německý řetězec s potravinami REWE zkouší na malých vesnicích pod názvem Josefs nahkauf BOX nový nákupní koncept bezobsluhových prodejen s potravinami. Kontejner, ve kterém můžete nakupovat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu má nahradit supermarkety. Podobný non-stop samoobslužný obchod otevřel v Česku COOP, nákup v něm je možný jen s bankovní identitou.

Přečtěte si také

Víte, jaký je rozdíl mezi českým a zahraničním máslem? Zjistěte, které je lepší!

Prodejna pro starší populaci

Z malých německých vesnic postupně mizí kamenné prodejny s potravinami. Právě toho využil německý řetězec supermarketů REWE, který se rozhodl už před časem cílit na malé obce se svým celostátním konceptem místních obchodů s označením nahkauf. Právě tam jsou totiž senioři mnohdy s nákupem potravin odkázáni na své mladší rodinné příslušníky.

REWE v těchto dnech instaluje napříč Německem novinku v podobě bezobslužných kontejnerových obchodů, které budou fungovat bez personálu a hotovosti.

Detail na regály obchodu REWE

V samotném Německu je asi 8 000 obcí, kde je možnost nákupu příliš malá a lidé musí za každodenními nákupy cestovat velmi dlouhé vzdálenosti. Náš projekt kontejnerového prodeje, je cílen právě do těchto míst, kde se stáhli všichni ostatní konkurenti,“ sdělil člen divizního představenstva REWE Peter Malý.

Německo se poučilo z Číny

Zásobování a údržbu bezobslužného boxu zajišťují vždy nejbližší provozovatelé nahkauf shopu. Tímto krokem chce REWE zabránit, aby obchody s kontejnery byly vyprodané a zanedbané. Právě tak tomu je v mini bezobslužných obchodech v Číně, kde tento typ obchodu existuje už dlouhou dobu, ale kvůli špatné údržbě není u místních lidí populární.

Coop v Česku otevřel non-stop samoobslužný obchod

Začátkem letošního roku se ve Strakonicích otevřel první Coop bezobslužný obchod, v němž je možné nakupovat v režimu 24/7 a obejde se bez stálé přítomnosti personálu. Více se dočtete v našem článku.