Zázrak pro suchou kůži nejen v zimě: Vyzkoušejte bambucké máslo

Žena si dává bambucké máslo na ruku Pixel-Shot / Shutterstock.com

Příroda svojí jednoduchostí strčí do kapsy i ty nejdražší kosmetické přípravky pro ošetření suché a namáhané pokožky. Co dokáže poklad z Afriky ve formě bambuckého másla a jak jej správně používat? Přesvědčte se o jeho kvalitách. Na vlastní kůži!

Přečtěte si také

Epsomská sůl jako poklad pro každého zahrádkáře! Uzdraví rostliny, podpoří růst a ovoci dodá sladkost

Použití a účinky

Dá se použít samostatně, ale bývá také složkou kvalitních přírodních kosmetických přípravků. Řeč je o bambuckém másle – látce, která pochází ze stromu máslovníku.

Pokud je navíc bambucké máslo (shea butter) v surové formě, obsahuje doslova koktejl prospěšných látek – vitaminy, nasycené mastné kyseliny nebo třeba fytosteroly. Není se tak čemu divit, že se dá využít na vyživení kůže celého těla. Jaké jsou benefity použití?

Oživte svoji pleť

Co je bambucké máslo?

Bambucké máslo je čistě přírodní látkou. Protože neobsahuje žádné konzervanty a syntetické látky, je vhodné i pro dětskou a citlivou pleť. Přestože má tužší konzistenci, v rukou rychle taje do olejovité textury – nenechte se však zmást. Zatímco kokosový olej při uložení v teple kapalní, bambucké máslo nikoli.

Jak vybrat bambucké máslo?

Vybírejte přípravky s obsahem bambuckého másla nebo sáhněte přímo po samotném másle. Skvěle promastí kůži, vyživí ji, hydratuje, a navíc ji zregeneruje. Ošetření je vhodné pro suchou, namáhanou, popraskanou, dermatózní i ekzematickou pokožku.

Jak nanést bambucké máslo na pleť?

Máslo je šetrné, mírní projevy svědění a zarudnutí. Aplikace čistého másla by neměla probíhat přímo na suchou pleť. Aby pokožku nevysušilo, což není efekt, který si přejete, je důležité pleť předem navlhčit. Pokud máslo chcete použít na pokožku celého těla, aplikujte jej přímo po sprše na vlhkou kůži.

Aplikace na obličej je stejná – ke zvlhčení si přizvěte květovou vodu nebo třeba tu termální. Teprve po navlhčení aplikujte malé množství másla, které jste si těsně předtím rozehřáli mezi prsty. Bambucké máslo uzamyká vlhkost, pokud byste zvlhčení pokožky přeskočili, pleť by byla vysušená.

Žena si natírá krém na obličej Prostock-studio / Shutterstock.com

Bambucké máslo se ve vaší koupelně rozhodně neztratí. Není jen první pomocí při suché kůži, která se u mnohých z nás v zimním období stává pravidlem. Jde o kosmetický přípravek s variabilním využitím. Můžete jej jednou za čas použít na vysušená místa. Poslouží namísto sprchového oleje, nahradí výživnou noční pleťovou masku i pomádu na rty.

Jak použít bambucké máslo na vlasy?

Využití najde i ve vlasové kosmetice – trápí vás roztřepené konečky? Malé množství aplikujte do umytých a ručníkem vysušených vlasů. Hodí se dokonce i pro přípravu vlasového zábalu – použijte máslo nahřáté, aby účinné látky pronikly do vlasů. Zábal aplikujte po umytí vlasů šamponem, aby se dostatečně otevřely.

Vlasy dokáže vyživit třeba i kokosový olej

Kde ho koupit?

Popadla vás touha tohoto přírodního pomocníka pořídit? Bambucké máslo koupíte ve vaší oblíbené drogerii či v hypermarketu.

  • Bambucké máslo PurityVison v bio kvalitě koupíte například v Tescu.
  • Bambucké máslo Saloos hledejte v regálech s přírodní kosmetikou dm drogerie.
  • Bambucké máslo Topvet najdete v drogeriích Teta.

Tip: Bambucké máslo nebo jiný kosmetický přípravek v akci najdete zadáním názvu do vyhledávače na webu Kupi.cz. Dozvíte se, kde jej koupit a za jakou cenu.