Billa zavádí až do konce roku cashback: Za každý druhý nákup nad 500 Kč vám vrátí sto korun

Prodejna Billa zvenku Billa

Stravenky jsou jedním z nejoblíbenějších zaměstnaneckých benefitů a na tom se nic nezměnilo ani s příchodem stravenkového paušálu, který vešel v platnost 1. ledna 2021. Většina velkých firem dává stále přednost stravenkám, které nahrazují stravenkovými kartami. Řetězce běžně přijímají od svých zákazníků různé typy stravenek, ale v prodejnách Billa od 7. října až do konce roku 2021 můžete za platbu stravenkovou kartou získat v rámci akce Výhodné nákupy v Billa cashback 100 Kč za každý druhý nákup.

Přečtěte si také

25 tipů na vynikající víkendový oběd. Co si uvařit v sobotu a v neděli?

Výhodné nákupy v řetězci Billa s kartami Edenred

V obchodech řetězce Billa je dlouhodobě možné platit kartami Ticket Restaurant Card nebo Edenred Card. V období od 7. října do 31. prosince budou zákazníci moci při platbě těmito kartami nakupovat ještě výhodněji. Při každé druhé transakci nad 500 Kč získají 100 Kč automaticky zpět.

Akce platí ve všech prodejnách Billa po celé České republice. Pro získání bonusu 100 korun vícekrát za den je třeba nakoupit s minimálním hodinovým rozestupem. Zároveň platí podmínka, že majitelé karet musí být přihlášeni do věrnostního programu společnosti Edenred. Tato akce se nevztahuje na papírové stravenky od společnosti Edenred,“ vysvětluje tisková mluvčí společnosti Billa Dana Bratánková, jak bude cashback fungovat.

Akce je určena pro více než 250 tisíc lidí, kteří vlastní stravenkovou kartu Ticket Restaurant nebo mají aktivní stravenkovou peněženku na kartě Edenred. „K účasti v cashbackovém programu pak stačí už jen mít v mobilním zařízení funkční aplikaci Edenred a přihlásit se do našeho věrnostního programu,“ dodává Petr Šorna, obchodní ředitel Edenredu.

Platba prostřednictvím karet Ticket Restaurant Card, Edenred Card či stravenkami je zákazníky obchodů Billa oblíbená a využívají ji dlouhodobě. V roce 2020 se počet transakcí s použitím těchto elektronických karet nebo stravenek vyšplhal přes 12 milionů, přičemž na celkových tržbách se platba těmito způsoby podílí v posledních letech jednotkami procent. Díky cashbacku se nakupování v Bille stane pro majitele stravenkových karet Edenred ještě výhodnější.

Jaké stravenky přijímají obchodní řetězce v Česku?

Billa

V supermarketech Billa přijímají platby stravenkami či elektronickými kartami od společností Edenred, Le Cheque Déjeuner/UP Česká republika, Benefit-plus a Sodexo.

Tesco

Papírové i elektronické stravenky jsou přijímány ve všech prodejnách sítě Tesco (s výjimkou čerpacích stanic). Platba stravenkami je omezena pouze na 15 kusů na jeden nákup (max. celková hodnota 3 000 Kč) a nelze je využít k platbě alkoholických nápojů a tabákových výrobků. Tesco akceptuje stravenky Gusto, Sodexo, Edenred, Benefit-plus a Le Cheque Déjeuner/UP Česká republika.

Ve všech obchodech Tesco můžete použít dárkové šeky a na vybraný sortiment také uplatnit poukázky vyplácené v sociálních dávkách: Asistence, Šek Servis, Ticket Service.

Lidl

V prodejnách Lidl můžete zaplatit těmito stravenkami: Naše stravenka, Sodexo (Gastropass), Le Cheque Déjeuner/UP Česká republika, Edenred a Benefit plus.

Infografika Lidl s informací o stravenkách, které lze v jejich prodejnách uplatnit Lidl

Jaké stravenky akceptuje Kaufland?

V prodejnách Kaufland můžete zaplatit papírovými stravenkami a kartami Edenred, Le Cheque Déjeuner/UP Česká republika, Naše stravenka a od letošního roku přijímá řetězec také stravenky Sodexo. Při platbě lze použít maximálně 10 kusů stravenek nebo uplatnit maximálně 1 600 Kč na jeden nákup. U elektronických karet se limity odvíjejí od nastavení vydavatele karty.

Albert

Pokud se vydáte na nákup do kterékoliv prodejny Albert, můžete platit papírovými nebo elektronickými stravenkami Sodexo, Edenred a Le Cheque Déjeuner/UP Česká republika. Řetězec také přijímá karty společností CES ePlatby (Gusto karta) a Benefit Plus.

Uplatnit v Albertu můžete také dárkové poukázky a sociální poukázky od Edenred, Sodexo a Le Cheque Déjeuner/UP Česká republika, a to zcela bez limitu.