Značky Adidas a Prada se spojily a představily novinku: Boty za 12 000 Kč, ze kterých vytéká voda

Tenisky A+P Luna Rossa 21 Adidas

Světově známé značky Adidas a Prada se spojily a vytvořily novinku. Prvotřídní tenisky s názvem A+P Luna Rossa 21 jsou inspirované sportem bohatých – kormidlováním plachetnic. Ptáte se, co je na nich tak speciálního? Samovolně z nich totiž vytéká voda.

Přečtěte si také

Jak ošetřit travní porost po zimě? Pět kroků pro dokonalý trávník

Vyrobilo se jen pár kusů: Ideální spíše pro sběratele

Tuto novinku vypustili designéři do světa před pár týdny. V Prada i Adidas si přáli, aby se vytvořil pouze omezený počet kusů, a proto se vyrobilo pouhých 200 párů. Mělo to teniskám dodat na exkluzivitě a zároveň se počítalo s tím, že asi nebudou pro každého. Cena jednoho páru A+P Luna Rossa 21 se pohybuje kolem 12 000 korun.

Jejich hlavní výsadou je to, že z nich samovolně vytéká voda. To je pro milovníky plachtění skvělá záležitost, protože už si nebudou muset dělat starosti s mokrýma nohama. Jak už ale bylo zmíněno, tenisky byly inspirované sportem bohatých, a právě tito movití lidé si převážně tenisky kupují. Voda odtéká přímo z podrážek, která obsahuje drenážní systém. Je to sice stylové, ale kvůli tomu mohou být tenisky i lehce nepohodlné, protože mají tenkou stélku.

Sportovci v teniskách A+P Luna Rossa 21 Adidas

Které další slavné tenisky uchvátily svět?

Tenisky A+P Luna Rossa 21 sice vyšly z dílny světoznámých značek Adidas a Prada, ale rozhodně nejsou jedinými speciálními botami, které spatřily světlo světa. Připomeňme si i další bestsellery.

  • Yeezy od Kanyeho Westa: Americký rapper Kanye West začal před deseti lety vytvářet modely tenisek Yeezy. Udělalo to z něj miliardáře. Určitě si pamatujete nedávnou aukci, ve které Kanye dražil své historicky první Yeezy, oceněné na 1 milion dolarů. Nakonec se však vydražily za astronomických 1,8 milionu dolarů, což je v přepočtu přes 39 milionů korun.
  • Rihanniny slavné Pumy: V roce 2016 získala zpěvačka Rihanna ocenění za Nejlepší boty roku. Tehdy vsadila na spolupráci se slavnou sportovní značkou Puma, a tak vznikly tenisky s názvem Creeper. V některých outletových prodejnách nebo na internetu se dají sehnat dodnes, a stojí kolem 2 000 korun.