Lidl stahuje výrobek z mletého masa, který nabízel v akci, a varuje před jeho konzumací

Ženy vybírající maso v supermarketu Canva/Lidl

Obchodní řetězec Lidl stahuje ze svých prodejen výrobek z mletého masa, který obsahuje nepovolenou biocidní látku ethylenoxid, a varuje zákazníky před jeho konzumací. Zakoupený výrobek lze vrátit v jakékoliv prodejně i bez účtenky.

Přečtěte si také

Jste „polévkoví“? Uvařte si svěží jarní klasiku i výborné krémy, které dodají energii na celý den

O jaký výrobek se jedná?

Výrobce Houdek Arzberg GmbH, který má své produkty zalistovány v síti prodejen Lidl, začal dnes z důvodu ochrany spotřebitele stahovat z oběhu výrobek „El Tequito“ Masové kuličky Mexican Style 280 g s datem minimální trvanlivosti 13. 08. 2021.

Zmíněný nebezpečný výrobek „El Tequito“ Masové kuličky byl prodáván v prodejnách Lidl Česká republika v.o.s. v akci od 28. července 2021. Lidl tímto žádá zákazníky, aby výše uvedený výrobek vrátili do jakékoliv prodejny Lidl. Kupní cena bude samozřejmě vrácena i bez předložení pokladního dokladu.

  • Stahování se týká pouze výrobku „El Tequito“ Masové kuličky Mexican Style 280 g s datem minimální trvanlivosti 13. 08. 2021. Ostatní výrobky prodávané v prodejnách Lidl nejsou tímto opatřením dotčeny.

Co inspekce zjistila?

V rámci kontroly dozorového orgánu byla ve výrobcích zjištěna látka ethylenoxid – v EU nepovolený biocidní přípravek. Z důvodu důsledné ochrany spotřebitelů společnost Lidl Česká republika v.o.s. ihned reagovala stažením výrobku z prodeje a prosí zákazníky, aby toto důležité upozornění vzali na vědomí a uvedené výrobky dále nekonzumovali.