Lidl stahuje z prodeje oblíbené trubičky s lískooříškovou náplní a varuje před jejich konzumací!

Nákupní košík a balíček lískooříškových trubiček v prodejnách Lidl Lidl/Canva

Milovníci sladkostí by měli zbystřit. Jeden z největších řetězců potravin Lidl stahuje ze svých prodejen oblíbené trubičky Sondey XXL Favorinis Trubičky s lískooříškovou náplní 500 g. Dozorový orgán v rámci preventivních kontrol v jedné z šarží zjistil, že došlo k nepřesnému informování o obsahu ve výrobku na obalu. Z důvodu možné alergické reakce se nedoporučuje jeho konzumace osobám trpícím alergií. Lidl žádá zákazníky, aby výrobek vrátili do kterékoliv jeho prodejny.

Přečtěte si také

Kompost jako elixír života pro vaši zahradu: Proměňte odpad v kvalitní hnojivo a užijte si bohatou úrodu ze zahrady

Společnost Lidl se v minulých týdnech na svých stránkách omluvila zákazníkům za nepříjemnost spojenou s jedním ze svých produktů, který se těší velké oblibě.

O který výrobek se konkrétně jedná?

Lidl varuje všechny alergiky před konzumací výrobku Sondey XXL Favorinis Trubičky s lískooříškovou náplní 500 g, a to konkrétně těch s datem minimální trvanlivosti 29. 12. 2021.

„V rámci kontroly dozorového orgánu byla ve výrobku zjištěna přítomnost alergenu arašídy. Jeho přítomnost není uvedena na obalu. Tím došlo k nepřesnému informování o obsahu alergenů ve výrobku. Z důvodu možné alergické reakce se nedoporučuje konzumace výrobku osobám trpícím alergií na arašídy. Ostatní osoby mohou výrobek konzumovat bez omezení. Prosíme všechny zákazníky, aby toto důležité upozornění vzali na vědomí,“ stojí v tiskové správě řetězce Lidl.

Zároveň Lidl žádá zákazníky, aby výše uvedený výrobek vrátili do jakékoliv jeho prodejny. Kupní cena jim bude vrácena i bez předložení účtenky.

Žena nakupuje v obchodě sladkosti vybavená rouškou a jednorázovými rukavicemi Canva

Aplikace Kupi.cz načte čárový kód a ukáže vývoj cen, aktuální akce a složení

Stáhněte si do mobilu aplikaci Kupi.cz (je zdarma pro Android a iOS). Nejen, že budete mít všechny slevové letáky supermarketů, hypermarketů a dalších obchodníků přehledně v mobilu, ale můžete i pomocí fotoaparátu v něm naskenovat čárový kód z libovolného zboží v regálu a během pár sekund zjistíte, zda je výrobek aktuálně v akci, kde ho koupíte nejlevněji, a hlavně jaké je jeho složení, tedy zda je vhodný pro celiaky, diabetiky nebo osoby s potravinovou intolerancí.