Nová kniha Karla Gotta je vyprodaná. Knihkupectví už ví, kdy bude dotisk v prodeji

Autobiografie Karla Gotta – Má cesta za štěstím, kterou drží v rukou vdova Ivana Gottová Lenka Hatašová

Dlouho očekávaná kniha, ve které zpěvák Karel Gott popisuje svůj život, je konečně v prodeji. Nese název „Má cesta za štěstím“ a Gott v ní poodhaluje spoustu životních zlomů, o kterých jeho fanoušci nevěděli. Kniha obsahuje také nespočet dosud nikde nepublikovaných, soukromých fotografií, což její čtení ještě více zpříjemní. Fanoušci vzali knihkupectví útokem a kniha je již zcela vyprodaná, dotisk se však očekává již brzy.

Přečtěte si také

Počet podvodů u samoobslužných pokladen narůstá. Zloději si našli způsob, jak je obelstít

Na knize pracoval několik let

Autobiografie největšího velikána české a československé hudby, Karla Gotta, vyšla 14. července 2021, v den jeho nedožitých 82. narozenin. O vlastní knize uvažoval už od roku 2002 – tehdy ji konzultoval se spisovatelem Arnoštem Lustigem, ale bohužel se neshodli na finální podobě. Proto Gott psaní knihy odsunul.

Oficiálně začal zpěvák na knize naplno pracovat od roku 2015, poté, co překonal svou první onkologickou chorobu. Probíral se svými starými diáři, pouštěl si svá vystoupení a setkával se s přáteli, kteří mu mnoho jeho historek připomněli. Chtěl, aby byla jeho kniha upřímná a plná jeho životních vzestupů i pádů.

V čem je kniha výjimečná?

  • má 696 stran
  • váží 3,3 kg
  • formátem je o něco větší než A4
  • obsahuje zhruba 1 800 dosud nikde nepublikovaných, exkluzivních fotografií z Gottova života

Kde knihu koupíte a kolik peněz byste si měli připravit?

Kniha Karla Gotta se dala zakoupit v mnoha knihkupectvích, jako je například Luxor nebo Knihy Dobrovský, za cenu 1 199 korun. Seženete ji však také online, a to třeba na portálech Alza, Megaknihy či Booktook. Pokud knihu zakoupíte přes internet, její cena se pohybuje kolem 1 099 korun.

Knihkupectví hlásí vyprodáno, dotisk však bude

Fanoušci vzali obchody útokem a dnes tak knihu nejspíše už nekoupíte nikde. Podle knihkupectví ovšem dotisk bude, a to někde i za necelé dva týdny. „Unikátní autobiografie Karla Gotta zmizela z našeho skladu neuvěřitelnou rychlostí. Kdo nestihl, nemusí zoufat. Dotisk očekáváme brzy,“ píše třeba na facebooku knihkupectví Dobrovský. Konkurenční Luxor vyvěsil na sociální sítě podobný vzkaz s tím, že dotisk dostane 30. července.

Kniha Andreje Babiše mistrovo dílo zastínila

Jen den po oficiálním uvedením zpěvákovy autobiografie na pulty knihkupectví oznámil i marketingový tým Andreje Babiše na sociálních sítích premiéra, že spouští předprodej jeho knihy Sdílejte, než to zakážou. Reklamní kampaň na Babišovu „pravdu” zastínila promo knihy mistra Karla Gotta.

I další životopisné knihy se staly trhákem. Připomeňme si je

Poslední deník Květy Fialové – autor Josef Kubáník

Herečka Květa Fialová patří bezpochyby mezi největší talenty českého filmu. Zahrála si například ve filmu Ostře sledované vlaky nebo Smrt za oponou. Její biografii sepsal redaktor Josef Kubáník, který jí byl velmi blízký a pečlivě naslouchal všem jejím životním příběhům. Kniha vyšla roku 2019 a momentálně se její cena pohybuje kolem 300 Kč.

Jmenuju se Tomáš – autor Ota Kars

Tomáš Holý se proslavil díky filmu Ať žijí duchové! nebo Jak vytrhnout velrybě stoličku. Ve 21 letech bohužel tragicky zemřel. Jeho biografii si vzal na starost redaktor Ota Kars, který byl blízkým přítelem celé rodiny Holých. Kniha poprvé spatřila světlo světa roku 2017 a získala mimo jiné ocenění Magnesia Litera 2018 – Cena čtenářů. Aktuální cena je kolem 200 Kč.

Vlasta Burian: Život za smích – autor Pavel Taussig

Vlasta Burian patřil mezi nejoblíbenější herce první republiky a také byl v anketě zvolen za „Krále komiků“. Mohli jste ho vidět ve snímku Byl jednou jeden král nebo Ryba na suchu. Jeho biografie vyšla z pera Pavla Taussiga, který zjistil spoustu nových faktů o Burianově životě. Aktuální cena knihy se pohybuje kolem 200 Kč.