Sklenice vlažné vody s citronem po ránu nastartuje rychlejší spalování tuku

Žena se sklenicí vody a citronem v ruce All kind of people / Shutterstock.com

Po ránu je dobré dát si sklenku vody. Ale co když ji obohatíte o šťávu z citronu? Uděláte dobře! Právě voda s citronovou šťávu toho dokáže hodně – osvěžit dech, ale i vyčistit střeva.

Přečtěte si také

Donášková služba Foodora na Slovensku ze dne na den skončila. Hrozí to i u nás?

Citron je známý nejen svou kyselou chutí, ale zejména vysokým obsahem antioxidantů a vitaminu C. Pokud si tedy pravidelně dopřejete citronovou šťávu, uděláte něco pro své tělo. Co všechno citron dokáže? V jaké podobě pít ranní sklenku osvěžující vody s citronem?

Přírodní koktejl pijte teplý

Ranní skleničku nápoje si dopřejte vlažnou. Právě vlažná voda lépe a efektivně vyčistí střeva a nastartuje váš den. Navíc tak nedojde k šoku žaludku, který byste studenou vodou nejspíš podráždili. Abyste nezničili aktivní látky obsažené v citronové šťávě, dopřejte si pár doušku nejlépe vlažné vody, nikdy nezalévejte vodou vařící.

Pochutnejte si po ránu

Je pro vás sklenka vody s vymačkanou citronovou šťávou příliš kyselá? Nevadí – přidejte snítku máty a lžičku medu. Osvěžující a lahodný drink je na světě! Tato kombinace po noci účinně osvěží váš dech – klidně si nápoj dopřejte několikrát během dne.

A co třeba hubnutí?

Voda s citronem má oblíbený vedlejší účinek. Kromě očištění organismu vám v rámci detoxu pomůže shodit nadbytečná kila – tedy ve spojení s pohybem a pestrou stravou. Kromě pektinové vlákniny, která detoxikuje, vaší kráse pomůže i vitamin C – ten totiž není jen bojovníkem za správně fungující imunitu. Prospívá také hojení a pleti. Díky citronu bude pokožka svěží.

Vyrovná tlak a pomáhá i na žáhu

Věděli jste, že citron rovněž zmírňuje také nežádoucí výkyvy tlaku? Vyrovnání tlaku ale není jediné, co umí. Překvapivě je kyselý citron tím, co působí jako prevence překyselení.

Pálí vás žáha? Voda s citronem vás spolehlivě zachrání. Pijte ji jako účinnou pomoc i při nadměrné konzumaci alkoholu a kávy. Už jedna sklenka totiž vyrovná pH a vy se tak budete cítit jednoduše skvěle. Ostatně jako pokaždé, když budete mít při ruce vodu s citronovou šťávou.

Tip: Citrony bio Nature's Promise v balení 0,5 kg teď koupíte v hypermarketech Albert za 34,90 Kč. Hodit se vám určitě bude i praktický odšťavňovač na citrony od Tescomy. Sledujte akce na Kupi a začínejte každý den s úsměvem – a samozřejmě i s citronem!