Očkovací místo v nákupním centru Chodov hlásí enormní zájem. Ve frontě si postojíte přes 2 hodiny

Fronta lidí čekajících na očkování v OC Chodov Arthur Matsuo / Shutterstock.com

Zájem o očkování bez předchozí registrace proti covidu-19 v nákupním centru na Chodově a na hlavním nádraží v Praze se den ode dne zvyšuje. V pondělí, kdy byla centra otevřena poprvé, naočkovali zdravotníci přes 600 lidí, v úterý zhruba osm stovek a ve středu očekávají zástupci centra ještě vyšší počet. V dopoledních hodinách stála před očkovacím místem v nákupním středisku Chodov fronta, ve které zájemci o vakcínu čekali i více než 2 hodiny.

Přečtěte si také

Palačinky bez mouky nebo bez vajec? Jde to, jen musíte vědět, čím suroviny nahradit

Čím se očkuje na Chodově a na hlavním nádraží?

To, co se z počátku zdálo jako vtip, se Ministerstvu zdravotnictví zřejmě podařilo s velkým úspěchem. Na dvě nová očkovací místa v nákupním centru Chodov a na hlavním nádraží v Praze, kde není potřeba registrovat se předem, lákali ve své kampani zástupci vlády také soutěží o mobilní telefony, tenisky nebo poukázky na počítačové hry.

  • V nákupním centru se očkuje vakcínou Pfizer/BioNTech, u které je potřeba po 21 dnech aplikace druhé dávky. Otevřeno je každý den, v pracovní dny od 10:00 do 20:00, o víkendu jen do 19:00.
  • Na nádraží zdravotníci očkují vakcínou Johnson & Johnson, u které pro navození imunity stačí jen jedna dávka. Otevřeno zde mají denně od 12:00 do 19:00.

Podle slov premiéra Andreje Babiše je v plánu otevřít podobná místa také v dalších obchodních centrech v Praze a Brně.

Dnes dopoledne na své facebookové stránky umístil Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM), který centrum na Chodově zřizuje, prosbu, aby lidé svou návštěvu očkování dnes raději omezili a využili jiný den v týdnu. Podle jeho slov si ve frontě lidé dnes postojí více než 2 hodiny.

Podle slov tiskové mluvčí Fakultní nemocnice Bulovka Evy Libigerové je dlouhá fronta také před očkovacím centrem na hlavním nádraží. Zde si podle mluvčí postojíte zhruba 45 minut.