Značka GAP u nás trhá rekordy. Statisícové tržby denně všechny překvapily

Kamenná prodejna GAP na Chodově Gap

Módní značka GAP vznikla už v roce 1969 v San Franciscu, kde dodnes stojí její úplně první a centrální pobočka. GAP se zaměřuje především na volnočasovou módu, a to jak pro dospělé, tak především pro děti. GAP je proslulý hlavně díky svým pohodlným a stylovým teplákovým soupravám. Kde přesně se kamenné prodejny GAP u nás v Česku nachází a jaké aktuálně nabízejí slevy?

Přečtěte si také

Chřestová sezóna začíná. Proč je český chřest ten nejlepší a co z něj připravit?

GAP se v České republice velmi rychle zabydlel

Módní značka GAP slaví ve světě obrovský úspěch. A proto možná není divu, že když se otevřela první kamenná prodejna v Čechách, zaznamenala enormně vysoké tržby.

První kamenná prodejna u nás byla otevřena 3. 12. 2020 v Praze, v obchodním centru Westfield Chodov, a ten samý den proběhla i velká otvíračka v ostravském Foru Nová Karolína. Po pár měsících se otevřela také pobočka v pražském obchodním centru Nový Smíchov.

Vedení sice předpokládalo, že bude o pohodlné volnočasové oblečení známé značky zájem, ale lidé naprosto předčili všechna očekávání. Několik měsíců po otevření byly totiž denní tržby v řádech statisíců korun. Dnes už sice tato laťka o něco klesla, ovšem pořád se jedná o velmi slušné prodeje.

Za kolik si v GAPU nakoupíte?

Toužíte si také obléknout ikonickou teplákovou soupravu GAP, ale nevíte, kolik peněz si připravit? O žádné šíleně vysoké sumy nejde, takže se nemusíte bát. Navíc, GAP celkem často nabízí různé slevy a akce, a to nejen v kamenných prodejnách, nýbrž i na e-shopu.

Například klasickou dámskou mikinu s kapucí si v GAPU zakoupíte za cca 1 499 korun a v akci ji můžete ulovit i za 899 korun. Co se týče tepláků, ty se pohybují kolem 1 299 korun, ale dají se pořídit i za 979 korun. Podtrženo sečteno, pokud se vám zalíbí nějaký teplákový komplet z nového zboží, zaplatíte za něj cca 2 800 korun. Pokud však zabrousíte do slev, můžete soupravu sehnat i za 1 800 korun.

Co se týče dětských souprav, celý komplet většinou stojí cca 1 600 korun před slevou. Potom jsou ceny samozřejmě i nižší.

Tip: Pokud chcete ušetřit, můžete zkusit zajít i do nově otevřené outletové prodejny, která se nachází v pražských Štěrboholech ve Fashion Aréně. Najdete tam kousky ze starší kolekce za výhodnější ceny.

Jaké akce momentálně GAP nabízí?

  • slevy až 50 % na e-shopu gapstore.cz na vybrané zboží
  • sleva 20 % na další nákup při odběru newsletteru
  • pokud se stanete členem věrnostního GAP klubu, budete mít spoustu výhod

Jedním z největších konkurentů je značka PUMA. Jak je na tom s cenami?

Na volnočasovou módu a teplákové soupravy se zaměřují i jiné značky, drtivá většina z nich je na českém trhu mnohem déle. Jedním z největších konkurentů je světoznámá značka PUMA, která má rozhodně pevnou základnu a spoustu fanoušků.

Značku PUMA nejspíš všichni dobře známe. Je proslulá nejen svými kvalitními teplákovými komplety, ale také teniskami, oblečením z funkčního materiálu nebo skvělými kousky, které využijete především ve fitness centru. Nakoupíte zde jak dámské oblečení, tak i pánské a dětské.

Oblečení v obchodech Canva

Co se týče cen, je PUMA lehce dražší, ale ne o moc. Mikinu z nové kolekce pořídíte v rozpětí od 1 499 do 1 999 korun a tepláky se pohybují kolem 1 599 korun.

I PUMA ale nabízí slevy a akce:

  • pokud nakupujete přes e-shop, na první nákup můžete mít 15% slevu
  • na e-shopu momentálně naleznete slevy 50 % a víc