Medová pohanka s ovocem: To je zdravá snídaně za pár minut

Tip na rychlou, a přitom zdravou svačinku se hodí vždycky! Vyzkoušejte tentokrát pohanku slazenou hruškou a medem, které říz dodává skořice a svěžest zase čerstvé ovoce.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Francouzské sýry obsahovaly nebezpečnou bakterii yersinia, inspekce stáhla i matjesový salát a klobásy

Proč je pohanka zdravá?

Pohanka obsahuje velké množství prospěšných látek. Mezi ně patří například zinek, který je důležitý pro naši imunitu, a rutin, jenž pozitivně působí na pružnost cév a spolu s vitamínem E, který pohanka také obsahuje, léčí chorobné změny na cévách. Ve spolupráci s vitamínem C zase snižuje riziko trombózy, infarktu i mrtvice.

Pohanka je také zdrojem vlákniny a dokáže snižovat tlak i hladinu cholesterolu, zmírňuje žaludeční potíže a také je vhodná pro prevenci a podporu léčby křečových žil.

Navíc je bezlepková, takže je vhodná i pro osoby s celiakií.

Pohanka je chutná, zdravá a levná. Kupi

Suroviny na medovou pohanku s ovocem

  • 250 g pohanky
  • 1 hruška
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce skořice
  • citrónová šťáva
  • lesní ovoce
  • čerstvá máta

Postup přípravy

  1. Pohanku uvaříme podle návodu.
  2. Nastrouháme hrušku a smícháme ji s uvařenou pohankou.
  3. Přidáme skořici, lžíci medu a citrónovou šťávu a vše znovu promícháme.
  4. Naservírujeme a ozdobíme lesním ovocem a čerstvou mátou.

Dobrou chuť!