Tipy, jak vybrat originální dárek pro jogínku

Základní vybavení pro jógu je podložka FLEXITY s.r.o.

Rádi byste obdarovali kamarádku, co se věnuje józe, a nevíte, jaký dárek by ji potěšil nejvíce? Je začátečnice, nebo se józe věnuje déle? Je pro ni jóga jen způsob, jak si posílit tělo a mysl, nebo je vyznavačem tohoto životního stylu?

Přečtěte si také

Test samoopalovacích produktů: Všechny byly účinné, ale má to jeden velký háček

Díky tomu, že dnes je v Česku jóga taková populární, objevují se na trhu neustále skvělé, nové věci, kterými můžete potěšit lidi, co cvičí jógu.

Základní vybavení pro jógu je podložka

Podložka je pro jógu úplným základem, ačkoli se dá cvičit i bez ní. Dnes mají speciální jógové podložky navrch oproti karimatkám, které se používaly v minulosti. Jejich vlastnosti jsou mnohem lépe přizpůsobeny náročnosti cvičení jógy.

Z naší zkušenosti ženy často řeší váhu podložky. Pokud je třeba nalézt něco lehkého, naším doporučením bude volba TPE nebo PVC materiálu. Naše rada je neorientovat se jen na váhu, nakolik kaučukové a PU podložky patří mezi top třídu a přestože mají vyšší váhu.

O podložku je potřeba se i patřičně postarat čističem na podložky. Jóga podložku může nosit ve vaku, případně můžete zvolit jen popruh. Popruh je dobrou volbou pro rychlý přenos z místa na místo, a navíc je nastavitelný, takže se hodí na každý typ podložky.

Touží po dokonalém a zároveň funkčním oblečení na jógu?

Funkční oblečení FLEXITY s.r.o.

Největší radost určitě udělá světoznámá americká značka jóga oblečení Alo Yoga. Při cvičení jógy každá žena chce, aby jí legíny držely během celého cvičení, neprosvítaly a nebránily v pohybu a zároveň byly krásné a funkční. Vysoký pás zajišťuje správné držení legín a zároveň chrání záda a pomáhá zpevňovat střed těla. Protiskluzové ponožky k tomu mohou sloužit k získání lepší přilnavosti na podložce a bránit chladu od podlahy v zimních měsících.

Pomůcky jsou na to, aby v začátcích poskytly opěrnou berličku

Ráda medituje, nebo se na to jen chystá? Pak je ideálním dárkem meditační polštář. Svůj polštář později můžete využít i na domácí sezení na zemi jako alternativu k sedačce či židli a pomůžete tak svému tělu změnit zažité polohy k sezení a více se uzemnit.

Jógové cihličky lze využít jak na podporu v pozici, tak i na regeneraci v jógové terapii nebo krátké sezení v úvodní meditaci. Jógové pásky ve většině případů budou stačit o standardní délce 250 cm na přitažení či vázání se do pozice.

Ověřeným tipem jsou knihy na jógu a chcete-li dárek pro někoho, kdo rád cvičí jógu doma, poohlédněte se po videokurzu.

Na závěr je originálním tipem židle FeetUp. Je to spolehlivá pomůcka pro trénink obrácených pozic, pomáhá setrvat déle v pozici hlavou dolů, poskytuje oporu při cvicích zaměřených na záda a zlepšuje koordinaci a motoriku v obrácených pozicích.

Pomůcky pro trénink FLEXITY s.r.o.

Všechny pomůcky naleznete ve Flexitylife.cz