5 delikátních tipů na pamlsky pro psy, které si zamiluje i váš parťák

Žena dává psovi pamlsek Branislav Nenin / Shutterstock.com

Chcete odměnit svého chlupáče? Inspirujte se vhodnými pamlsky, které si váš čtyřnohý parťák zaručeně zamiluje. Víme, jaké dobroty jsou vhodné – máme pro vás 5 chutných tipů, které si oblíbí i váš pes.

Přečtěte si také

Vynikající rychlé těstoviny s pečenou fetou a cherry rajčaty uvaříte za 5 minut!

Za dobrý psí pamlsek vás psí parťák odmění psími kusy nebo poslušností. Jaké chuťovky vybrat nejen za účelem tréninku?

Sušené pamlsky

Také pamlsky pro psy by měly být kvalitní – jsou přece jen součástí výživy vašeho miláčka. První možností pro odměňování pochoutkou jsou sušené pamlsky. Jedná se o sušené maso – stačí si vybrat druh, na kterém si pes pochutná. K dostání jsou pamlsky z hovězího, jehněčího, kuřecího, kachního, ale i rybího masa.

Pamlsky navíc můžete naporcovat na menší kousky a dávkovat je tak pejskům například při cvičení povelů. A proč je maso vhodné? Neobsahuje žádné další složky a snadno si vyberete ten pravý monoprotein i pro pejska, kterému některé druhy masa nesedí.

Muž drží pamlsek před dvěma psy Cryptographer / Shutterstock.com

Psí piškoty

Který pes by si nepochutnal na piškotech? Jenže je tu jeden háček – protože obsahují mouku, je vhodnější dávkovat je spíše výjimečně. Můžete je však mít při ruce a občas psa odměnit. Vybírejte vždy speciální piškoty přímo pro psy, které neobsahují mnoho cukru. Malé množství by vadit nemělo, pozor si dejte pouze v případě, že váš psí společník nesnese některou z jejich složek, například pšenici.

Dopřejte pejskovi zdravé a chutné mlsání

Dentální pamlsky pro čisté zuby

Další kategorií dobrot pro psí miláčky jsou dentální pamlsky. Tyto výrobky totiž pomáhají čistit zuby a udržovat tlamu čistou. Dentální dobroty jsou nejen oblíbenou a chutnou odměnou, ale i praktickým doplňkem, který by mezi pamlsky neměl chybět. A čemu věnovat pozornost? Vybírejte opět kvalitní dentální pamlsky – a jestliže váš pes trpí intolerancí na některé složky, pak je potřeba sledovat také složení dobrot.

Pes kouká na kusy sušeného masa Valeriy Volkonskiy / Shutterstock.com

Sušené zvířecí části a vnitřnosti

Žvýkačky, které psi milují. Sušené zvířecí části a vnitřnosti jsou další odměnou, na které si pejsci pochutnají. Navíc jejich žvýkání zabere nějaký čas, takže se mazlíčci na chvíli zabaví. Oblíbené jsou například vepřové a králičí uši. Vyhněte se však dostupné buvolí kůži – ta je totiž psímu životu nebezpečná. A proč vůbec tyto pochoutky kupovat? Protože posilují žvýkací svaly a opět účinně čistí chrup.

Vařené vnitřnosti

Když svému chlupatému příteli uvaříte vnitřnosti, bude vás mít zase o chlup radši. Vařené vnitřnosti nakrájené na kostičky mohou být odměnou, ale i součástí stravy. Po čem se podívat? Uvařit ve vodě lze třeba játra, žaludky a kuřecí srdce. A co ještě dávat psím kamarádům? Jednou za čas si dokonce i psi pochutnají také na ovoci. Kousek banánu, hrst borůvek nebo jahoda? Vyzkoušejte. Malé množství bývá také součástí syrové stravy při tzv. metodě BARF.

Tip: Pejskům chutnají i vepřové či hovězí kosti, které pořídíte u řezníka nebo ve zverimexu.