1/0
Bublanina jako obláček! Díky šlehačce je tato jemná bublanina s ovocem neuvěřitelně vláčná a rozplývající se na jazyku. Nepotřebujete žádný další tuk, vše potřebné poskytne smetana. Užijte si šťavnatý dezert, který je snadný na přípravu a potěší každého, kdo má rád sladkou dobrotu plnou ovoce. Ideální na letní oslavy či piknik.
Vyhřejte troubu na 180 °C.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do bílé pěny.
Nasypte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte.
Vymažte a vysypte moukou vyšší plech a na něj vlijte těsto.
Těsto posypte ovocem a pečte do zlatova; zhruba 25 minut. Test na suchou špejli vám potvrdí, zda je bublanina upečená. Nechte vychladnout. Podávejte s lehkým poprášením vanilinového cukru.
Líbil se vám recept Šlehačková bublanina s ovocem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.