Šlehačková bublanina s ovocem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 144 Kč
Redakce Kupi.cz
25. června

Bublanina jako obláček! Díky šlehačce je tato jemná bublanina s ovocem neuvěřitelně vláčná a rozplývající se na jazyku. Nepotřebujete žádný další tuk, vše potřebné poskytne smetana. Užijte si šťavnatý dezert, který je snadný na přípravu a potěší každého, kdo má rád sladkou dobrotu plnou ovoce. Ideální na letní oslavy či piknik.

Recept šlehačková bublanina s ovocem vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 24 porcí připravíte za 144 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 144 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Vyhřejte troubu na 180 °C.

  • 2

    Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do bílé pěny.

  • 3

    Nasypte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte.

  • 4

    Vymažte a vysypte moukou vyšší plech a na něj vlijte těsto.

  • 5

    Těsto posypte ovocem a pečte do zlatova; zhruba 25 minut. Test na suchou špejli vám potvrdí, zda je bublanina upečená. Nechte vychladnout. Podávejte s lehkým poprášením vanilinového cukru.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete bublaninu ještě ozvláštnit, před podáváním ji dozdobte čerstvou mátou nebo šlehačkou..
  • Pokud nemáte čerstvé lesní ovoce, můžete využít i ovoce mražené.
  • Vyzkoušejte také varianty s různými druhy ovoce podle sezóny nebo můžete zkusit upéct koláč z lesního ovoce podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Šlehačková bublanina s ovocem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.