Uzené maso se cibulkou a bramborovou kaší

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 180 Kč
Redakce Kupi.cz
19. ledna
Uzené maso s cibulkou s bramborovou kaší servírováno na bílém talíři, posypáno klíčky ředkvičky Kupi.cz

Uzené maso se smaženou cibulkou a bramborovou kaší patří mezi jídla, která se připravují velmi snadno. Stačí jen uzené maso uvařit společně se zeleninou, připravit cibulku, bramborovou kaši a můžete servírovat. Z vývaru pak jednoduše připravíte třeba uzenou polévku s kroupami.

Recept uzené maso se cibulkou a bramborovou kaší vás vyjde na 45 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 180 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 180 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Uzené maso (křížovou kost) dejte do velkého hrnce s vodou, přidejte očištěnou mrkev, petržel, celer, česnek, jednu cibuli, bobkový list, kuličky pepře a nového koření. Zalijte vodou, přiveďte k varu vše uvařte doměkka.

  • 2

    Další dvě cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte sádlo a cibuli na něm pomalu restujte dozlatova.

  • 3

    Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte vařit do osolené vody. Uvařené je sceďte a přidejte k nim máslo, mléko, sůl a vše vyšlehejte na hladkou bramborovou kaši.

  • 4

    Uvařené uzené maso nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší a opečenou cibulkou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Uzené maso se cibulkou a bramborovou kaší? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.