Vepřové maso

Jak na perfektní guláš aneb Vyhněte se chybám s kořením, kvůli kterým zhořkne a maso nebude měkké
Polévka Moravský bigos
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný Cena: 180 Kč

Polévka Moravský bigos

Polévka s názvem Moravský bigos je pokrm, jehož hlavní surovinou je zelí a maso. Na přípravu je vcelku nenáročný, zvládnou si jej tedy připravit i začátečníci. Obvykle se servíruje v chlebu a podobně jako guláš je lepší až ohřívaný další dny.

Polévka Moravský bigos
Grilovaná kotleta s fíky a ořechy: Podzimní recept, který jen málokdo zná
Podložka v baleném mase z obchodu: Není na ozdobu, ani omylem ji nesmíte uvařit
Nejlepší recept na segedín podle Zdeňka Pohlreicha. Je vyhlášený, už ho nebudete dělat jinak
Rozmrazování masa: Když není čas nazbyt, kuchaři sázejí na vytvoření „tepelného mostu“
Vepřová roláda s karamelizovanými meruňkami a švestkami, co se vám bude rozplývat na jazyku
Vypadá stejně, ale opak je pravdou. Mezi mletým a mělněným masem je velký rozdíl. V kvalitě, složení i ceně
Maso tvrdé jako bota? Vsaďte na trochu kypřicího prášku, změkne a bude se skoro rozpadat
Rolovaný pečený bok jako od babičky: Recept na šťavnaté maso, které provoní celý dům a zmizí rychlostí blesku
Umýváte syrové maso před vařením? Můžete si pěkně zavařit, pozor na křížovou kontaminaci
Naučte se naložit maso na gril, aby bylo krásně šťavnaté: Déle neznamená lépe a myslete na „svatou trojici“
Měkký jako obláček s perfektně křupavou kůrčičkou: Pomalu pečený bůček se rozplývá na jazyku
Polské bramborové knedlíčky plněné masem, ve kterých není ani gram mouky
Kulhavka se šíří: Češi zavádějí přísná opatření a varují před masem i mléčnými výrobky z farmářských trhů
Řízky ve smetanové omáčce, které se doslova rozplývají na jazyku. Nášup si dá každý!
Domácí zabijačky vymírají. Co máte nejradši? Maso, jitrnice či prdelačku je výhodnější koupit, říkají odborníci
Tučný čtvrtek 2025: Jaké tradice a zvyky se s ním pojí? Usmažte si masopustní koblihy
Tajemství šťavnatého vepřového: Tento recept na jemné maso vás dostane
Guláš, který se vaří sám? Nejjednodušší recept na světě – žádné míchání, jen skvělá chuť
Kvíz: Prdelačka, ovar nebo jelito. Víte o domácí zabijačce všechno? Pokud jste na ní někdy byli, zvládnete ho hravě