Zapečený zelňák se sýrem

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Zapečený zelňák se sýrem, servírovaný v bílé zapékací míse Ilustrační foto: Irina Rostokina / Shutterstock.com

Zapečený zelňák se sýrem je jednoduchým jídlem, které však naprosto ohromí svou chutí. Kysané zelí se dokonale hodí pro podzimní období. Nejen, že je plné vitamínů, navíc i skvěle chutná.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Opražte slaninu a kuřecí maso, které předem okořeníte dle chuti.
  • 2
    K masové směsi přidejte zelí a krátce restujte.
  • 3
    Přidejte kmín, kurkumu, sladkou papriku a jiné koření, která máte rádi – neuškodí ani špetka hřejivého chilli.
  • 4
    Vajíčka vyšlehejte a smíchejte se sýrem.
  • 5
    Nakonec obě směsi spojte a zelňák přemístěte do zapékací mísy.
  • 6
    Pečte zhruba 25 minut na 180 °C.
  • 7
    A na závěr na talíři ozdobte strouhaným sýrem a oblíbenými bylinkami.
Tip

Pokrm je vhodný také pro celiaky nebo příznivce nízkosacharidové diety.

Líbil se vám recept Zapečený zelňák se sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.