Šťouchané brambory s hříbky a kapustou
Cuketka / Kupi.cz
Brambory s hříbky a kapustou jsou jednoduchá pochoutka, když se vám zrovna v lese nebo v obchodě poštěstí. Hříbky lze samozřejmě nahradit i jinými houbami. Neklesejte tedy na mysli, není-li zrovna jejich sezóna.
Recept šťouchané brambory s hříbky a kapustou vás vyjde na 28 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte
za 112 Kč.
-
600
g
-
800
g
-
300
g
-
200
ml
-
250
ml
-
0,5
ks
-
3
lžíce
-
2
lžíce
-
1
lžíce
-
-
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
-
Nejdříve si oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Připravte si také cibuli, kterou nasekejte nadrobno.
-
Jako další si očistěte kapustu, rozdělte ji na listy a nakrájejte na jemné proužky. Ty pak vložte do hrnce, přidejte máslo, podlijte vodou, opepřete, osolte a přiveďte společně k varu.
-
Poté kapustu duste, dokud nebude měkká, což trvá nějakých 5 až 7 minut.
-
Houby si očistěte a rozkrojte na půlky. Připravujete-li větší hřiby, bude lepší, když si je rozkrojíte na menší díly.
-
V pánvi si rozehřejte lžíci oleje, přidejte hřiby a zprudka osmahněte dozlatova. Přendejte na chvíli hříbky na talířek a zbylý tuk po nich z pánve vytřete kuchyňskou utěrkou.
-
Do pánve pak znovu vložte lžíci másla a cibuli. Osolte, opepřete a přidejte zpět hříbky, které v pánvi s cibulí promíchejte a pomalu všechno restujte 5 až 10 minut.
-
Až se vám hříbky budou zdát dostatečně orestované, přidejte vývar a svařte jej na minimum. Až se téměř vypaří, přidejte pažitku a dejte houbovou směs stranou.
-
K uvařeným bramborám přidejte lžíci másla, horké mléko a kapustu. Všechno společně rozšťouchejte a promíchejte.
-
Pokrm si dochuťte podle chuti solí či pepřem a podávejte společně s hříbky.
Líbil se vám recept Šťouchané brambory s hříbky a kapustou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat