Italská bruschetta

Časová náročnost: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Italská bruschetta servírovaná na dřevěném prkénku Martina Lancingerová

Bruschetta patří mezi klasické italské předkrmy, které najdete na jídelním lístku většiny italských restaurací. Připravit si ji můžete ale také doma, skvěle se hodí třeba ke grilování nebo na zahradní párty.

Postup přípravy

  • 1

    Rajčata nakrájíme na měsíčky a vyndáme z nich semínka. Osušíme je papírovou utěrkou a nakrájíme na drobné kostičky. Přendáme do mísy.

  • 2

    Zakápneme je olivovým olejem tak, aby nebyla suchá, ale zároveň neplavala v oleji a příliš nepromáčela pečivo.

  • 3

    K rajčatům přidáme najemno pokrájenou čerstvou bazalku a ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Bagetu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na pánvi nebo na grilu.

  • 5

    Rajčatovou směs nandáme na opečenou bagetu a podáváme.

Tip
  • Na výběru rajčat si dejte záležet. Nejvhodnější jsou dobře zralá masitá rajčata.
  • Místo bagety můžete použít také klasický nebo toustový chléb.
  • Pečivo můžete opéct také v topinkovači.

Líbil se vám recept Italská bruschetta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.