Asijská polévka s kokosovým mlékem, hlívou a krevetkami

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Asijská polévka s kokosovým mlékem, hlívou a krevetkami naservírovaná na bílém talíři Kupi.cz

Milujete asijskou kuchyni, ale bojíte se, že si nezvládnete doma připravit krevetovou polévku podle receptu? Je to překvapivě snadné! Tato asijská specialita voní exotikou – zázvorem, kokosovým mlékem a krevetkami. Je to jeden z receptů, ve kterém si můžete vyzkoušet speciální japonské udon nudle nebo hlívu ústřičnou (zapojit však lze i shiitake houby, žampiony či václavky).

Postup přípravy

  • 1

    Rozehřejte olivový olej ve větším hrnci a orestujte v něm nasekaný česnek se zázvorem. Přidejte červenou kari pastu a třtinový cukr.

  • 2

    Poté, co se cukr roztopí dost na to, aby se spojil s kari pastou, zalijte směs vývarem a vařte 20 minut.

  • 3

    Mezitím si na pánvi rozehřejte další olivový olej, na kterém orestujte na kousky natrhanou hlívu a na nudličky nakrájenou mrkev.

  • 4

    Do pánve poté vsypte i předvařené krevety a směs dozlatova osmahněte. Zároveň si připravte i udon nudle – nachystejte si hrnec s vodou a postupujte dle návodu na obalu.

  • 5

    Do polévky, která se vařila 20 minut, přidejte kokosové mléko a dochuťte solí a pepřem. Přilijte šťávu z limetky a krátce provařte, aby se chutě spojily.

Tip

Servírujte do hlubokého talíře v následujícím pořadí:

  1. udon nudle
  2. vařené vejce
  3. směs hub, krevet a mrkve
  4. polévka

Líbil se vám recept Asijská polévka s kokosovým mlékem, hlívou a krevetkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.