Kibbeh

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Kibbeh servírovaný s kousky petrželky, na bílém talíři. Lamart.cz

Kibbeh je národním jídlem Libanonu a skládá se z bulgurové drcené pšenice, nakrájené cibule, směsice koření a libového hovězího, kozího, jehněčího, rybího nebo velbloudího mletého masa. Tento pokrm je skvělou obdobou našich karbanátků. Příprava je poměrně jednoduchá, zvládne ji jistě každý.

Ingredience

Náplň

Příprava masa

Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

Náplň

  • 1

    Cibuli nakrájejte najemno a orestujte v hrnci na oleji. Přidejte koření, zlehka orestujte, aby se rozvonělo, a vsypte maso. Zprudka orestujte, osolte, opepřete a odstavte z plotny. K masu přimíchejte nasucho opražené piniové oříšky.

Příprava masa

  • 1

    Bulgur připravte podle návodu. Do měkkého uvařeného bulguru přidejte nasekanou cibuli, nasekanou mátu, osolte a v mixéru rozmixujte dohladka. Přimíchejte koření a přidejte maso. Vše pořádně prohněťte.

  • 2

    Namočte si ruce, naberte trochu masové směsi a udělejte na dlani tenkou placičku. Doprostřed placičky dejte trochu masové náplně a maso zabalte jako kroketu.

  • 3

    Pečte ve vyšší vrstvě oleje nebo v rozpálené troubě na 180 °C dozlatova.

Tip
  • Servírovat můžete s rukolou smíchanou s nakrájenými cherry rajčátky a zakápnutou balsamicovým octem a olivovým olejem.
  • Místo bulguru můžeme použít i kuskus.

Líbil se vám recept Kibbeh? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.