Kibbeh

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 354 Kč
Redakce Kupi.cz
16. března 2023
Kibbeh servírovaný s kousky petrželky, na bílém talíři. Lamart.cz

Kibbeh je národním jídlem Libanonu a skládá se z bulgurové drcené pšenice, nakrájené cibule, směsice koření a libového hovězího, kozího, jehněčího, rybího nebo velbloudího mletého masa. Tento pokrm je skvělou obdobou našich karbanátků. Příprava je poměrně jednoduchá, zvládne ji jistě každý.

Recept kibbeh vás vyjde na 59 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 354 Kč.

Ingredience

Náplň

Příprava masa

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 354 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

Náplň

  • 1

    Cibuli nakrájejte najemno a orestujte v hrnci na oleji. Přidejte koření, zlehka orestujte, aby se rozvonělo, a vsypte maso. Zprudka orestujte, osolte, opepřete a odstavte z plotny. K masu přimíchejte nasucho opražené piniové oříšky.

Příprava masa

  • 1

    Bulgur připravte podle návodu. Do měkkého uvařeného bulguru přidejte nasekanou cibuli, nasekanou mátu, osolte a v mixéru rozmixujte dohladka. Přimíchejte koření a přidejte maso. Vše pořádně prohněťte.

  • 2

    Namočte si ruce, naberte trochu masové směsi a udělejte na dlani tenkou placičku. Doprostřed placičky dejte trochu masové náplně a maso zabalte jako kroketu.

  • 3

    Pečte ve vyšší vrstvě oleje nebo v rozpálené troubě na 180 °C dozlatova.

Zajímavé tipy
  • Servírovat můžete s rukolou smíchanou s nakrájenými cherry rajčátky a zakápnutou balsamicovým octem a olivovým olejem.
  • Místo bulguru můžeme použít i kuskus.

Líbil se vám recept Kibbeh? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.