Polévka z černého kořene

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 40 Kč
Redakce Kupi.cz
7. února 2023
Polévka z černého kořene s dokřupava opečenými krutonky a nasekanou petrželkou, servírovaná v bílém talíři. Lamart.cz

Polévka z černého kořene je lahodná, zdraví prospěšná a velmi jednoduchá na přípravu. Černý kořen neboli hadí mord španělský (Scorzonera hispanica) je kořenová zelenina, která vaše tělo obohatí různými vitamíny a svou chutí vám lehce bude připomínat pastinák.

Recept polévka z černého kořene vás vyjde na 10 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 40 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 40 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Černý kořen oloupejte, nakrájejte na kostky a spolu s nakrájenou šalotkou lehce orestujte na oleji.

  • 2

    Zalijte zeleninovým nebo drůbežím vývarem, popřípadě vodou, osolte, opepřete a vařte doměkka.

  • 3

    Když je kořen měkký, rozmixujte polévku ponorným mixérem dohladka, popřípadě propasírujte přes sítko.

  • 4

    Z másla a mouky si připravte světlou jíšku a polévku zahustěte.

  • 5

    Na závěr polévku zjemněte smetanou a přidejte špetku cukru. Podle potřeby ještě přisolte a opepřete.

Zajímavé tipy
  • Podávat můžete s dokřupava opečenými krutonky, nasekanou petrželkou a pokapané olivovým olejem.
  • Polévku můžete zahustit také uvařenými brambory, které rozmixujete společně s polévkou.

Líbil se vám recept Polévka z černého kořene? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.