Kachní paštika

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Kachní paštika v dřevěné misce, vedle namazaná na plátcích chleba, vše na dřevěném prkénku Ilustrační foto: Natasha Breen / Shutterstock.com

Kachní paštika je delikatesa, kterou si vychutnáte nejlépe s čerstvým pečivem. Její chuť je jemná a vyvážená a připravenou ji máte během pár chvil.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a chvíli ji restujte, poté rozmačkaný česnek.

  • 2

    Přidejte játra a také je lehce orestujte, poté zalijte červeným vínem, které nechte téměř vypařit.

  • 3

    Hotovou směs dejte do vysoké nádoby, přidejte tymián, osolte, opepřete a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

  • 4

    Do rozmixované směsi pak přisypte sušené brusinky a nasekané mandle.

  • 5

    Hotovou paštiku přendejte do misky, uhlaďte a nechejte ztuhnout v lednici.

Tip

Pokud chcete, aby vám paštika vydržela déle, dejte ji do uzavíratelné sklenice a přelijte rozpuštěným sádlem.

Líbil se vám recept Kachní paštika? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.