Avokádová pomazánka

Časová náročnost: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Avokádová pomazánka na opečeném chlebu, na pomazánce je ještě volské oko, semínka z granátového jablka, semínka černého sezamu, servírováno na bílém talíři, na dřevěném stole, pod talířem růžový ubrousek s bílými puntíky Kupi.cz

Avokádová pomazánka nejlépe chutná podávaná na toustu. Stačí si v topinkovači opéct plátek chleba, namazat bohatou vrstvu avokádové pomazánky, nahoru můžete přidat ještě volské oko, semínka z granátového jablka, semínka černého sezamu a lahodná snídaně je na světě.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Zralé avokádo podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Kůru nařízneme a oloupeme.

  • 2

    V misce si vidličkou avokádo rozmačkáme, přidáme špetku soli a pepře, olivový olej a citronovou šťávu.

  • 3

    Dobře promícháme a nejlépe ihned podáváme. Avokádo totiž časem hnědne, třebaže tomu citronová šťáva a olivový olej částečně brání. Ozdobíme dle chuti.

Tip
  • Zralé avokádo poznáte tak, že je na omak měkké.
  • Avokádovou pomazánku můžete podávat dle své fantazie, skvěle se doplňuje třeba s ředkvičkami, ředkvičkovými klíčky nebo rajčaty.

Líbil se vám recept Avokádová pomazánka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.