Smažený kapr

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Smažené podkovy z kapra zdobené čerstvou petrželkou, servírované na modrém talíři. Ilustrační foto: Anastasia_Panait / Shutterstock.com

Smažený kapr je tradiční vánoční recept, který se připravuje jako součást štědrovečerního menu společně s bramborovým salátem. Pojďte si jej námi připravit, není to vůbec nic složitého.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou rybu omyjte, osušte a naporcujte do tvaru podkovy, osolte a potřete kořením.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejte olej.

  • 3

    Porce obalujte nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.

  • 4

    Obaleného kapra vložte do oleje rozpáleného na 180 °C a zvolna smažte po obou stranách asi 12 minut dozlatova.

  • 5

    Hotové porce ihned vyjměte a položte na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.

Líbil se vám recept Smažený kapr? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.