Pečený pstruh na zeleném hrášku

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Dva pečení pstruzi na plechu a mezi nimi jsou 3 plátky pomeranče. Vedle plechu je bílá miska s hráškem. Lamart.cz

Pečený pstruh na zeleném hrášku vás jistě zaujme svou jednoduchou a rychlou přípravou a také tím, jak skvěle chutná. Pstruh krásně voní po bylinkách a křupavé hrachové lusky dodají tomuto pokrmu ten správný šmrnc.

Postup přípravy

  • 1

    Vykuchané pstruhy pečlivě opláchněte a osušte utěrkou.

  • 2

    Osolte (i zevnitř), opepřete a břicha pstruhů naplňte směsí bylinek (tymián, petrželka, kopr).

  • 3

    Na grilovací pánev dejte pečicí papír, aby se pstruzi na pánev nepřilepili, pokapejte olivovým olejem a vložte pstruhy.

  • 4

    Grilujte z každé strany minimálně 5 minut.

  • 5

    Poté pstruhy přeložte na plech, na každého položte hrudku másla a dopečte v troubě při 170 °C cca 5–10 minut.

  • 6

    Přebrané hrachové lusky vložte do vroucí vody a nechte vařit cca 2–3 minuty.

  • 7

    Poté je sceďte a lusky vložte zchladit do ledové vody.

  • 8

    Na pánvi rozpusťte máslo a zchladlé okapané lusky orestujte, lehce osolte a ihned podávejte s upečeným pstruhem.

  • 9

    Rybu před podáváním pokapejte citronem a podávejte na hezkém talíři ideálně s brambory, bramborovou kaší nebo listovým salátkem.

Tip

Hrachové lusky se chladí proto, aby zůstaly na skus křupavé a krásně zelené.

Líbil se vám recept Pečený pstruh na zeleném hrášku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.