Išelské cukroví

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 198 Kč
Redakce Kupi.cz
24. listopadu 2022
Išelské cukroví – kolečko polité čokoládou a na ni položena polovina nebo čtvrtina vlašského ořechu, servírováno na bílém talířku spolu s malými hvězdami z lineckého těsta Ilustrační foto: matunka / Shutterstock.com

Išelské cukroví nebo také Išlské dortíčky je trochu náročnější na přípravu, ale na talíři zmizí většinou jako první. Tohle křehké těsto s lahodnou krémovou náplní polité čokoládou a s půlkou oříšku na vrcholu je přímo famózní.

Recept išelské cukroví vás vyjde na 9 Kč za 1 porci. 22 porcí připravíte za 198 Kč.

Ingredience

Těsto

Krém

Poleva a zdobení

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 198 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

Těsto

  • 1

    Z másla, mouky, mletých vlašských ořechů, cukru a vanilky vypracujeme ručně nebo pomocí robota těsto.

  • 2

    Těsto odložíme do lednice alespoň na 2 hodiny nebo do druhého dne.

  • 3

    Rozehřejeme si troubu na funkci horní a spodní ohřev na 155 °C.

  • 4

    Připravíme si plechy a vyložíme je pečicím papírem.

  • 5

    Těsto je po vychlazení tuhé, lehce jej tedy rozmasírujeme a na pomoučeném vále ho rozválíme na 3–4mm tloušťku.

  • 6

    Nyní vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary.

  • 7

    Vykrájené cukroví pečeme do světle zlata.

Krém

  • 1

    Uvaříme si pudink s 250 ml mléka. Vznikne tak hustý pudink, který bude dobrým základem pro pevný máslový krém.

  • 2

    Než pudink úplně vystydne, vmícháme nebo vmixujeme do něj 50 g másla.

  • 3

    Zbylé máslo vyšleháme spolu s cukrem do světlé krémové hmoty.

  • 4

    Když je máslo dobře našlehané, postupně pomalu přidáváme pudink, kakao, rum a stále šleháme.

  • 5

    Pomocí zdobicího sáčku s velkou hladkou špičkou naneseme na rub poloviny všech sušenek dávku krému a přiklopíme druhou polovinou sušenek tak, aby krém dosahoval okrajů sušenek.

  • 6

    Naplněné Išelské cukroví dáme vychladit.

Poleva a zdobení

  • 1

    Nachystáme si misku s čokoládou a postavíme ji na hrnec s trochou vody, která je těsně pod bodem varu, a pomalu ji ve vzniklé vodní lázni rozpouštíme.

  • 2

    Vychlazené Išelské cukroví namáčíme v rozpuštěné čokoládě.

  • 3

    Než čokoláda ztuhne, položíme na vrch cukroví půlku vlašského ořechu.

Zajímavé tipy
  • Toto cukroví skladujte v chladu.
  • Místo vlašských ořechů můžete použít také lískové, para ořechy nebo mandle.

Líbil se vám recept Išelské cukroví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat