Chlupaté knedlíky se zelím

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Chlupaté knedlíky se zelím, servírované na bílém talíři, položeném na dřevěném stole. Lamart.cz

Chlupaté knedlíky se zelím jsou recept, po kterém se budete doslova olizovat až za ušima. Příprava je rychlá a jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno na struhadle nebo s pomocí robotu.

  • 2

    Ze strouhaných brambor na cedníku důkladně vymačkáme většinu tekutiny; tu nebudeme potřebovat.

  • 3

    Brambory vložíme do mísy, osolíme, rozklepneme k nim vejce a promícháme. Pak do hmoty postupně zapracujeme tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto, o něco hustší než na bramboráky.

  • 4

    Lžícemi namáčenými ve vodě budeme postupně tvarovat šišky, které opatrně dáváme lžícemi do hrnce s mírně probublávající osolenou vodou. Teprve až budou všechny šišky plavat, zvýšíme pod hrncem plamen.

  • 5

    Na pánvi orestujeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme k ní knedlíky a společně opékáme dozlatova.

  • 6

    Podávat můžeme se studeným kysaným zelím, popřípadě i s dozlatova orestovanou cibulkou.

Tip
  • Na všechny druhy bramborových knedlíků, bramboráky i bramborové placky jsou vhodné brambory varného typu BC a C.
  • Knedlíky jsou výborné jako samostatné jídlo nebo jako příloha k pečeným masům.

Líbil se vám recept Chlupaté knedlíky se zelím? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.