Pizza Piera Lamarta

Časová náročnost: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Pizza Piera Lamarta upečená dokřupava, podávaná s čerstvými kousky cibule. Lamart.cz

Pizza Piera Lamarta vašim chuťovým buňkám naservíruje nevšední zážitek. Toto unikátní spojení anglické slaniny, marinované krkovičky, mozzarelly, cibulky a koření si jistě zamilujete. Příprava je lehce časově náročnější, ale věříme, že výsledek stojí za to.

Postup přípravy

  • 1

    Vodu nalijte do mísy, přidejte sůl, droždí, olivový olej a společně promíchejte.

  • 2

    Přidejte mouku a míchejte, dokud nevymícháte hladké těsto, to potom nechte asi hodinu kynout.

  • 3

    Po vykynutí rozdělte těsto na 6 stejných kousků, ze kterých hnětením vytvarujte malé bochánky.

  • 4

    Přikryjte potravinářskou fólií a nechte minimálně ještě 2–3 hodiny kynout.

  • 5

    Z bochánků vytvarujte placky o průměru cca 30 cm a dbejte na to, aby placka měla vyvýšené okraje.

  • 6

    Placku potřete sugem a posypte na kostičky nakrájenou mozzarellou.

  • 7

    Připravte si marinádu na vepřovou krkovici: krkovici nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete, přidejte trochu olivového oleje, česneku, pár kapek citronové šťávy a dle chuti sójové omáčky.

  • 8

    Promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny v lednici marinovat. Pro ještě lepší chuť přidejte trochu čerstvého tymiánu.

  • 9

    Nahoru naskládejte na plátky nakrájenou anglickou slaninu, navrch poklaďte na nudličky nakrájenou a marinovanou vepřovou krkovici, posypte na nudličky nakrájenou červenou cibulí a dozdobte sterilovanými cibulkami.

  • 10

    Servírujte na prkénku nebo na talíři s lístky čerstvé bazalky.

Tip

Rajčatové sugo si vytvoříte i doma. Stačí rozdrtit a rozmixovat rajčata se solí, lístky bazalky a rozpuštěným máslem.

Líbil se vám recept Pizza Piera Lamarta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat