Linecké těsto

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Linecké těsto ležící na pečicím papíru, vedle vykrajovátka Ilustrační foto: AnikonaAnn / Shutterstock.com

Linecké těsto patří k nejoblíbenějším vánočním těstům. Linecké cukroví by nemělo chybět na žádném štědrovečerním stole. Upéct si ho ale můžete klidně kdykoliv ke kávě či čaji, případně z něj připravit linecký koláč.

Postup přípravy

  • 1

    Máslo vyndejte z lednice v předstihu, všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.

  • 2

    Mouku a cukr moučku prosijte pomocí jemného sítka.

  • 3

    Do mísy dejte cukr, mouku, změklé máslo, citronovou šťávu a dva žloutky.

  • 4

    Začněte těsto rukama propracovávat.

  • 5

    Až se vytvoří drobenka, těsto vyklopte na pocukrovaný vál.

  • 6

    Dále zpracovávejte, dokud nebude těsto úplně hladké. Těsto musí mít naprosto hladkou konzistenci, ale nesmí se lepit k válu.

  • 7

    Hotové linecké těsto zabalte do fólie a dejte do lednice minimálně na hodinu odležet.

Líbil se vám recept Linecké těsto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.