Houbový tatarák

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Houbový tatarák a kolečky bagetky, zdobený na bílém talíři Ilustrační foto: Vojtech.Postulka / Shutterstock.com

Houbový tatarák je naprosto ideální volbou pro všechny milovníky hub. Jaké druhy hub použijete, je přitom jen a jen na vás a vaší chuti. Můžete použít houby čerstvé i mražené.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Směs lesních hub povařte zhruba 20 minut.

  • 2

    Poté houby slijte, nechte je okapat a hodně najemno je nasekejte nožem.

  • 3

    Dále na oleji lehce osmahněte polovinu jemně nakrájené cibule, přidejte česnek nakrájený na plátky, protlak, houby a koření.

  • 4

    Za stálého míchání opékejte zhruba 2 minuty, poté odstavte a nechte směs vychladnout.

  • 5

    Smíchejte ji se zbytkem cibule, dochuťte sójovou a worcesterovou omáčkou, přidejte kmín, mletou papriku (sladkou nebo pálivou).

  • 6

    Nakonec dochuťte solí a pepřem.

  • 7

    Směs průběžně ochutnávejte a suroviny přidávejte po troškách dle chuti.

  • 8

    Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku.

Líbil se vám recept Houbový tatarák? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.