Lišková omáčka

Časová náročnost: 45 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Lišková omáčka v pánvičce s vařečkou, vedle dřevěného prkénka s čerstvými liškami a petřželkou Ilustrační foto: Natali Eina / Shutterstock.com

Lišková omáčka se smetanou je jemná, lahodná a snadná na přípravu. Tato omáčka patří k největším houbovým pochoutkám. Omáčku můžete podávat jako bezmasý pokrm s těstovinami nebo také k masu.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Najemno nasekanou šalotku s oloupaným a nasekaným česnekem osmahněte na másle.
  • 2
    Přidejte čisté a na kousíčky nakrájené lišky.
  • 3
    Po chvíli podlijte (hovězím) vývarem. Pokud připravujete vegetariánskou variantu, zvolte vývar zeleninový nebo houbový.
  • 4
    Přilijte smetanu.
  • 5
    Dále přidejte nasekanou petrželku a provařte do krému.
  • 6
    Liškovou omáčku se smetanou dochuťte solí a pepřem.
Tip

Pokud je lišková omáčka moc řídká, můžete ji zahustit jíškou z másla, mouky a vývaru.

Líbil se vám recept Lišková omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.