Máslový krém do cukroví

Časová náročnost: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Máslový krém ve šlehací míse Ilustrační foto: Tawan Ramtang / Shutterstock.com

Máslový krém je základ, bez kterého se během vánočního pečení neobejdete. Využijete jej na slepované cukroví, vosí hnízda, plněné čokoládové trubičky, plněné rolády nebo na slepované ořechy.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Mléko rozmícháme s moukou a v hrnci přivedeme k varu.
  • 2

    Povaříme zhruba 1 minutu a za občasného míchání necháme vychladnout. Měla by nám vzniknout hustá kaše.

  • 3

    Mezitím si změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum.

  • 4
    Po lžících do máslové hmoty opatrně vmícháváme vychladlou mléčnou směs.
  • 5
    Máslový krém necháme v lednici ztuhnout a poté s ním můžeme pracovat a plnit cukroví.

Líbil se vám recept Máslový krém do cukroví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.