Nadýchaná bublanina s ovocem

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Kousek borůvkové bublaniny ozdobený čerstvou mátou, servírovaný na bílém talíři Ilustrační foto: Marcus Z-pics / Shutterstock.com

Nadýchaná bublanina s ovocem je díky své jednoduché přípravě oblíbeným receptem především v létě, kdy je všude zásoba čerstvého ovoce. Dopřát si ji však můžete kdykoli během roku.

Postup přípravy

  • 1
    Celá vejce ušlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny. Tuto práci nesmíte odbýt, protože čím déle budete šlehat, tím budete mít bublaninu nadýchanější.
  • 2
    Poté postupně přidávejte olej, mléko a nakonec mouku, promíchanou s kypřicím práškem.
  • 3
    Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný pekáč a poklaďte na něj ovoce (my jsme použili borůvky).
  • 4
    Pečte na cca 180 °C.
  • 5
    Hotovou bublaninu můžete pak při servírování ozdobit lístečky čerstvé máty.

Líbil se vám recept Nadýchaná bublanina s ovocem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.