Langoš

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Langoš se sýrem a kečupem na pečicím papíru Ilustrační foto: Marian Weyo / Shutterstock.com

Maďarské langoše zná skoro každý jako křupavé placky dochucené česnekem, kečupem a strouhaným sýrem. Tyhle langoše jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje.

Ingredience

Langoše

K dochucení

Postup přípravy

Langoše

  • 1
    Zadělejte kvásek z droždí, 150 ml vlažné vody, cukru a trochy mouky.
  • 2
    Do mísy dejte mouku, sůl, jogurt, olej a kvásek a zadělejte těsto. Pokud je těsto tuhé, přidejte vodu. Pokud těsto lepí, přidejte mouku.
  • 3
    Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechejte vykynout.
  • 4
    Když je těsto vykynuté, rozdělte ho na bochánky. Bochánky rozválejte na placky, které nechte ještě kynout přibližně 15 minut.
  • 5
    Poté můžete hned smažit ve vyšší vrstvě oleje.
  • 6
    Hotové langoše odložte na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný olej.

K dochucení

  • 1
    Langoše potřete kečupem nebo česnekem a posypejte strouhaným sýrem.
Tip
  • Vyzkoušejte langoš i na sladko – třeba namazat povidly.

Líbil se vám recept Langoš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.