Jednoduchá dýňová polévka se smetanou, kterou zvládne úplně každý

I ta nejjednodušší dýňová polévka má své kouzlo. Tento recept si ale určitě oblíbíte nejen pro jeho rychlou přípravu, ale i pro dokonalou chuť. Stačí vám dýně Hokkaidó, pár základních surovin, které jsou snad v každé domácnosti a mixér. Podle našeho videoreceptu zvládne připravit tuto dokonalou podzimní polévku úplně každý.

Přečtěte si také

Které potraviny můžete jíst i prošlé?
Které potraviny můžete jíst i prošlé?

Krémová dýňová polévka se smetanou

Ingredience:

  • 1 menší dýně Hokkaidó
  • 1 cibule
  • 1 celer
  • 1 petržel
  • 150 ml smetany na vaření
  • 400 ml vody
  • olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení
Talíř s dýňovou polévkou a dýní v pozadí Kupi.cz

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte na kousky nakrájenou cibuli, celer a petržel a vše orestujte dozlatova.
  2. Mezitím si nakrájejte na menší části dýni Hokkaidó, přidejte ji na pánev k osmažené zelenině a 10 minut pod pokličkou poduste. Záleží na tom, jak máte dýni šťavnatou – některé mnoho tekutiny nepustí, a tak je dobré trochou vody vše podlít, aby se směs zeleniny na pánvi nepřipekla.
  3. Připravte si větší hrnec, do kterého přemístíte podušenou zeleninu z pánve. Přilijte 400 ml vody a 20 minut povařte pod poklicí.
  4. Zeleninový vývar můžete rozmixovat v hrnci tyčovým mixérem nebo ve vysokootáčkovém mixéru do hladké konzistence.
  5. Přidejte 150 ml smetany na vaření, dochuťte podle sebe solí, pepřem a krátce povařte.
Kupte si smetanu v akci

Tip z Kupi.cz: Pro ty, kdo milují husté polévky, si ji vyzkoušejte úplně nakonec zahustit toastovým chlebem nebo pečivem natrhaným na kousky a krátce povařte. Výsledek vás překvapí.

Nakonec můžete polévku na talíři dochutit krémovým balsamicem, ozdobit dýňovými semínky a podávat s chlebem nebo pečivovými krutony. Dobrou chuť!

Infografika Kupi.cz – „Suroviny na tento recept za akční ceny najdete na Kupi.cz“ Kupi.cz