I ta nejjednodušší dýňová polévka má své kouzlo. Tento recept si ale určitě oblíbíte nejen pro jeho rychlou přípravu, ale i pro dokonalou chuť. Stačí vám dýně Hokkaidó, pár základních surovin, které jsou snad v každé domácnosti a mixér. Podle našeho videoreceptu zvládne připravit tuto dokonalou podzimní polévku úplně každý.
Krémová dýňová polévka se smetanou
Ingredience:
- 1 menší dýně Hokkaidó
- 1 cibule
- 1 celer
- 1 petržel
- 150 ml smetany na vaření
- 400 ml vody
- olivový olej
- sůl a pepř na dochucení
Kupi.cz
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte na kousky nakrájenou cibuli, celer a petržel a vše orestujte dozlatova.
- Mezitím si nakrájejte na menší části dýni Hokkaidó, přidejte ji na pánev k osmažené zelenině a 10 minut pod pokličkou poduste. Záleží na tom, jak máte dýni šťavnatou – některé mnoho tekutiny nepustí, a tak je dobré trochou vody vše podlít, aby se směs zeleniny na pánvi nepřipekla.
- Připravte si větší hrnec, do kterého přemístíte podušenou zeleninu z pánve. Přilijte 400 ml vody a 20 minut povařte pod poklicí.
- Zeleninový vývar můžete rozmixovat v hrnci tyčovým mixérem nebo ve vysokootáčkovém mixéru do hladké konzistence.
- Přidejte 150 ml smetany na vaření, dochuťte podle sebe solí, pepřem a krátce povařte.
Tip z Kupi.cz: Pro ty, kdo milují husté polévky, si ji vyzkoušejte úplně nakonec zahustit toastovým chlebem nebo pečivem natrhaným na kousky a krátce povařte. Výsledek vás překvapí.
Nakonec můžete polévku na talíři dochutit krémovým balsamicem, ozdobit dýňovými semínky a podávat s chlebem nebo pečivovými krutony. Dobrou chuť!
Kupi.cz