3 rychlé domácí zmrzliny, které si zamilujete. Připravte melounový sorbet nebo pistáciové pohlazení

Melounový sorbet Canva

Máte chuť na něco dobrého? Právě pro vás je tady svěží dávka letní inspirace – přinášíme hned 3 recepty na lahodné zmrzliny. Připravte dětem vynikající osvěžení z lesního ovoce nebo překvapte návštěvu lehkým melounovým sorbetem. A pro opravdové srdcaře tu máme recept na pistáciovou zmrzlinu.

Přečtěte si také

3 rychlé zálivky na hlávkový salát, které zachutnají celé rodině
3 rychlé zálivky na hlávkový salát, které zachutnají celé rodině

Krémová zmrzlina z lesního ovoce 

Je lahodná, krémově hebká a tak chutná! Dopřejte sobě nebo vašim dětem dokonalost v puse – tentokrát v podobě rychlé zmrzliny z lesního ovoce. Postup na přípravu je úplně jednoduchý – a nebudete potřebovat ani zmrzlinovač. Připravte si:

  • směs oblíbeného lesního ovoce
  • tučnou zakysanou smetanu 
  • cukr dle chuti
  • trošku mléka

V první řadě nechte zmrazit ovoce – případně můžete použít již zakoupenou mraženou směs. Ledové ovoce s chlazenou zakysanou smetanou rozmixujte spolu s cukrem. Aby se směs krásně spojila, přidejte pár lžic vychlazeného mléka. A to je vlastně úplně vše – hladká a hedvábná konzistence vás mile překvapí – podávejte s lístky máty a třeba i s ovocem.

Domácí zmrzlinu z lesního ovoce si zamilují nejen děti Racool_studio / Freepik.com

Pistáciové pohlazení pro náročné

Víte, že domácí pistáciová zmrzlina vlastně vůbec není zelená? Je jemná, chutná po pistáciích a rozhodně zaujme na první ochutnání. Zkusíte ji? Potřebujete:

  • 375 g mascarpone
  • 4 vejce
  • 1 lžičku strouhané kůry z bio citronu
  • 90 g krupicového cukru
  • 200 g nesolených naloupaných pistácií

Oddělte bílek od žloutků. Mascarpone vyšlehejte se žloutky a citronovou kůrou. Zvlášť vyšlehejte bílky s cukrem, poté obě směsi opatrně spojte. Vmíchejte do zmrzliny část jemně pomletých pistácií. Zbylou část jen hrubě nadrťte. Směs přesuňte do plastové dózy a hurá s ní do mrazáku. Co půlhodinu zmrzlinu pečlivě promíchejte nebo promixujte ručním mixérem, aby v ní nevznikaly krystalky vody. Až bude konzistence ideální, vmíchejte zbylou část pistácií... a nesnězte zmrzlinu na posezení. Nebo ano?

Pistáciová zmrzlina, lahůdka pro náročné NastasyaDay / Pixabay

Letní osvěžení? Ochutnejte melounový sorbet

Lehká varianta zmrzliny bez přídavku smetany, tedy vhodná také pro všechny, kteří trpí intolerancí na mléčnou bílkovinu. Ovoce a cukr – to je to, oč tu běží! A když se řekne léto, jistě si představíte sladký červený meloun. Co si třeba připravit melounový sorbet? Potřebujete: 

  • meloun
  • vodu
  • moučkový cukr
  • 1 citron 

Vypeckovaný meloun nakrájejte na kousky. Mezitím si připravte sirup z cukru a vody. Sklenku vody přiveďte k varu, následně přidejte zhruba 10 až 12 plných lžiček cukru. Pečlivě promíchejte a nechte mírně zhoustnout. Vychlazený sirup rozmixujte s melounem, směs osvěžte kapkou citronové šťávy. Připravený sorbet může putovat do mrazáku – ovšem i tady platí, že je nutné jej každou půlhodinu pečlivě promíchat. 

Tip: Milujete všechny ty lahodné domácí zmrzliny? Pořiďte si zmrzlinovač, díky kterému bude výroba této domácí ledové pochoutky hračka. Základní model nabízí v akci Tescoma – za 699 Kč připravíte tu nejlepší zmrzlinu pro celou rodinu.

Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz