3 rychlé domácí zmrzliny, které si zamilujete. Připravte melounový sorbet nebo pistáciové pohlazení

Melounový sorbet Canva

Máte chuť na něco dobrého? Právě pro vás je tady svěží dávka letní inspirace – přinášíme hned 3 recepty na lahodné zmrzliny. Připravte dětem vynikající osvěžení z lesního ovoce nebo překvapte návštěvu lehkým melounovým sorbetem. A pro opravdové srdcaře tu máme recept na pistáciovou zmrzlinu.

Přečtěte si také

Neviditelní zabijáci pokojových rostlin. Vyzrajte na smutnice jednou provždy
Neviditelní zabijáci pokojových rostlin. Vyzrajte na smutnice jednou provždy

Krémová zmrzlina z lesního ovoce 

Je lahodná, krémově hebká a tak chutná! Dopřejte sobě nebo vašim dětem dokonalost v puse – tentokrát v podobě rychlé zmrzliny z lesního ovoce. Postup na přípravu je úplně jednoduchý – a nebudete potřebovat ani zmrzlinovač. Připravte si:

  • směs oblíbeného lesního ovoce
  • tučnou zakysanou smetanu 
  • cukr dle chuti
  • trošku mléka

V první řadě nechte zmrazit ovoce – případně můžete použít již zakoupenou mraženou směs. Ledové ovoce s chlazenou zakysanou smetanou rozmixujte spolu s cukrem. Aby se směs krásně spojila, přidejte pár lžic vychlazeného mléka. A to je vlastně úplně vše – hladká a hedvábná konzistence vás mile překvapí – podávejte s lístky máty a třeba i s ovocem.

Domácí zmrzlinu z lesního ovoce si zamilují nejen děti Racool_studio / Freepik.com

Pistáciové pohlazení pro náročné

Víte, že domácí pistáciová zmrzlina vlastně vůbec není zelená? Je jemná, chutná po pistáciích a rozhodně zaujme na první ochutnání. Zkusíte ji? Potřebujete:

  • 375 g mascarpone
  • 4 vejce
  • 1 lžičku strouhané kůry z bio citronu
  • 90 g krupicového cukru
  • 200 g nesolených naloupaných pistácií

Oddělte bílek od žloutků. Mascarpone vyšlehejte se žloutky a citronovou kůrou. Zvlášť vyšlehejte bílky s cukrem, poté obě směsi opatrně spojte. Vmíchejte do zmrzliny část jemně pomletých pistácií. Zbylou část jen hrubě nadrťte. Směs přesuňte do plastové dózy a hurá s ní do mrazáku. Co půlhodinu zmrzlinu pečlivě promíchejte nebo promixujte ručním mixérem, aby v ní nevznikaly krystalky vody. Až bude konzistence ideální, vmíchejte zbylou část pistácií... a nesnězte zmrzlinu na posezení. Nebo ano?

Pistáciová zmrzlina, lahůdka pro náročné NastasyaDay / Pixabay

Letní osvěžení? Ochutnejte melounový sorbet

Lehká varianta zmrzliny bez přídavku smetany, tedy vhodná také pro všechny, kteří trpí intolerancí na mléčnou bílkovinu. Ovoce a cukr – to je to, oč tu běží! A když se řekne léto, jistě si představíte sladký červený meloun. Co si třeba připravit melounový sorbet? Potřebujete: 

  • meloun
  • vodu
  • moučkový cukr
  • 1 citron 

Vypeckovaný meloun nakrájejte na kousky. Mezitím si připravte sirup z cukru a vody. Sklenku vody přiveďte k varu, následně přidejte zhruba 10 až 12 plných lžiček cukru. Pečlivě promíchejte a nechte mírně zhoustnout. Vychlazený sirup rozmixujte s melounem, směs osvěžte kapkou citronové šťávy. Připravený sorbet může putovat do mrazáku – ovšem i tady platí, že je nutné jej každou půlhodinu pečlivě promíchat. 

Tip: Milujete všechny ty lahodné domácí zmrzliny? Pořiďte si zmrzlinovač, díky kterému bude výroba této domácí ledové pochoutky hračka. Základní model nabízí v akci Tescoma – za 699 Kč připravíte tu nejlepší zmrzlinu pro celou rodinu.

Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!