3 recepty na rychlé domácí zmrzliny, které si zamilujete. Připravte melounový sorbet nebo pistáciové pohlazení

Domácí zmrzlina z lesního ovoce lozas / Shutterstock.com

Máte chuť na něco dobrého? Právě pro vás je tady svěží dávka letní inspirace – přinášíme hned 3 recepty na lahodné zmrzliny. Připravte dětem vynikající osvěžení z lesního ovoce nebo překvapte návštěvu lehkým melounovým sorbetem. A pro opravdové srdcaře tu máme recept na pistáciovou zmrzlinu.

Přečtěte si také

Recept na vejce Benedikt s holandskou omáčkou, který zvládne úplně každý

Recept: Domácí smetanová zmrzlina z lesního ovoce

Je lahodná, krémově hebká a tak chutná! Dopřejte sobě nebo svým dětem dokonalost v puse – v podobě rychlé zmrzliny z lesního ovoce. Postup na přípravu je úplně jednoduchý – a nebudete potřebovat ani zmrzlinovač.

Suroviny:

  • směs oblíbeného lesního ovoce
  • tučnou zakysanou smetanu
  • cukr dle chuti
  • trošku mléka

Postup:

  1. V první řadě nechte zmrazit ovoce, případně můžete použít už zakoupenou mraženou směs.
  2. Ledové ovoce s chlazenou zakysanou smetanou rozmixujte spolu s cukrem. Aby se směs krásně spojila, přidejte pár lžic vychlazeného mléka.
  3. A to je úplně vše – hladká a hedvábná konzistence vás mile překvapí. Podávejte s lístky máty a třeba i s ovocem.
Krémová zmrzlina s lesním ovocem etnika / Shutterstock.com

Recept: Pravá pistáciová zmrzlina

Víte, že domácí pistáciová zmrzlina vlastně vůbec není zelená? Je jemná, chutná po pistáciích a rozhodně zaujme na první ochutnání. Zkusíte ji?

Potřebujete:

  • 375 g mascarpone
  • 4 vejce
  • 1 lžičku strouhané kůry z bio citronu
  • 90 g krupicového cukru
  • 200 g nesolených naloupaných pistácií
Zmrzlinové sendviče
Čas přípravy: 1 hod 15 min Obtížnost: Snadný

Zmrzlinové sendviče

Co může být lepší než zmrzlina mezi dvěma sušenkami? Sladké mražené sendviče jsou populární letní lahůdkou. Jejich výroba zabere klidně i jen pár minut, ještě rychleji ale zmizí do úst blaženě se usmívajících strávníků. Výhodou zmrzlinových sendvičů je jejich snadná příprava, kterou zvládnete i s dětmi, nekonečné možnosti chutí a variací a také praktický způsob servírování a konzumace.

Zmrzlinové sendviče

Postup:

  1. Oddělte bílek od žloutků. Mascarpone vyšlehejte se žloutky a citronovou kůrou.
  2. Zvlášť vyšlehejte bílky s cukrem, poté obě směsi opatrně spojte.
  3. Vmíchejte do zmrzliny část jemně pomletých pistácií, zbylou část jen hrubě nadrťte. Směs pak přesuňte do plastové dózy a hurá s ní do mrazáku.
  4. Co půlhodinu zmrzlinu pečlivě promíchejte nebo promixujte ručním mixérem, aby v ní nevznikaly krystalky vody.
  5. Až bude konzistence ideální, vmíchejte zbylou část pistácií... a nesnězte zmrzlinu na posezení. Nebo ano?
Pistáciová zmrzlina v kornoutcích a bílé misce, okolo vyloupané slupky GoncharukMaks / Shutterstock.com

Recept: Osvěžující melounový sorbet

Co je sorbet? Lehká varianta zmrzliny bez přídavku smetany, tedy vhodná také pro všechny, kteří trpí intolerancí na mléčnou bílkovinu. Ovoce a cukr – to je to, oč tu běží! A když se řekne léto, jistě si představíte sladký červený meloun. Co si třeba připravit melounový sorbet?

Potřebujete:

  • meloun
  • vodu
  • moučkový cukr
  • 1 citron
Sorbet ze sektu a limetky
Čas přípravy: 2 hod Obtížnost: Snadný

Sorbet ze sektu a limetky

Sorbet ze sektu a limetky je osvěžující dezert nebo lehká letní pochoutka, který chladí nejen vaše tělo, ale také chuťové buňky. Vyzkoušejte si jej připravit doma bez zbytečných cukrů a éček. Příprava je snadná, stačí mixér, sekt a limetka.

Sorbet ze sektu a limetky

Postup:

  1. Vypeckovaný meloun nakrájejte na kousky.
  2. Mezitím si připravte sirup z cukru a vody – sklenku vody přiveďte k varu, následně do ní přidejte zhruba 10 až 12 plných lžiček cukru.
  3. Pečlivě promíchejte a nechte mírně zhoustnout.
  4. Vychlazený sirup rozmixujte s melounem, směs osvěžte kapkou citronové šťávy.
  5. Připravený sorbet může putovat do mrazáku – ovšem i tady platí, že je nutné jej každou půlhodinu pečlivě promíchat.

Tip: Milujete všechny ty lahodné domácí zmrzliny? Pořiďte si zmrzlinovač, díky kterému bude výroba této domácí ledové pochoutky hračka.