Ledová káva vás osvěží, zchladí a zároveň si užijete svou oblíbenou chuť. Máme pro vás dva recepty. V jednom přidáte alkohol a pořádný kopec zmrzliny a šlehačky. Druhý sice naopak obsahuje jen málo ingrediencí, ale o to lepší chuť nabízí.
Tato ledová káva je technicky vzato spíše dezertem, minimálně co se počtu kalorií týče. Budete potřebovat opravdu dobrou vanilkovou zmrzlinu, ideálně s pravou vanilkou, šlehačku z tučné smetany (zapomeňte na kupovanou chemii ve spreji) a pravé italské bombardino.
Pokud jste ho ještě neochutnali, určitě to vyzkoušejte. Základem tohoto chutného italského likéru jsou žloutky s mlékem spolu s vysokoprocentním alkoholem, jako je např. whisky.
Kávová zrna patří mezi oblíbené cukroví, které se připravuje nejen o Vánocích. Zrna jsou velmi lahodná, sladká a hlavně jednoduchá na přípravu.
Že vám spojení kávy a tonicu příliš nevoní? Jen to vyzkoušejte a poté hodnoťte. Tento nápoj se stal letním hitem před několika lety a od té doby ho vídáme na nápojových lístcích mnoha českých kaváren. Espresso tonic můžete popíjet jen tak, případně si dovnitř přidat dva plátky z oblíbeného citrusu (pomeranč, mandarinka, citron, limetka).
Milujete chuť silného espressa, avšak na pořádný kávovar nemáte místo? Vyzkoušejte moka konvičku. Umí připravit silné espresso během chvilky a dáte za ni pár stovek, podle velikosti.
Moka konvičku můžete používat doma, ale hlavně ji lze sbalit i na cesty do hor nebo do kempu. Stačí vám malý plynový vařič, mletá káva, voda a moka konvička.
Do sítka konvičky nasypete kávu, do spodní části nalijete vodu, zašroubujete, dáte na vařič a díky působení tlaku je během pár minut horká káva na světě.
Zdroje: Baristainstitute.com, autorský text a foto Anna Kolásková